Stare de urgență în New York din cauza epidemiei de coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a declarat stare de urgență din cauza epidemiei cu noul coronavirus pentru a avea „un protocol de achiziții și testare mai rapid”, scrie CNN.

„Am declarat oficial stare de urgență deoarece acest lucru ne oferă o serie de avantaje. Vom putea face achiziții și angaja mai mult personal, în special pentru a ajuta departamentele locale de sănătate foarte aglomerate", a spus Cuomo.

Guvernatorul a adăugat că în această situație „Avem un protocol de achiziții și testare mai rapid și vom profita de acest lucru".

În cursul zilei de sâmbătă au fost depistate 13 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în New York, bilanțul total în acest stat fiind de 89.

În Statele Unite au fost înregistrate, până sâmbătă seara, 449 de cazuri și 19 decese. Persoanele infectate cu noul coronavirus fiind în 32 de state și districtul Columbia. Această cifră națională include 379 de persoane diagnosticate prin sistemul de sănătate publică din SUA și 70 de persoane repatriate în SUA - 46 de pe vasul de croazieră Diamond Princess, 21 de pe vasul de croazieră Grand Princess și trei din China, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel