Spania. Venit minim vital de până la 1.015 euro pe lună pentru familiile vulnerabile (Guvern)

Andreea Cosma |
Data publicării:

Venitul minim vital devine realitate începând cu luna iunie. Până acum, din măsura pe care Pedro Sánchez a aprobat-o sub presiunea lui Pablo Iglesias, nu se știa decât că va fi destinată familiilor vulnerabile la criza coronavirusului, scrie Altavos de Sucesos, care citează El Mundo.

Într-un articol scris de Juanma Lamet, EL MUNDO confirmă faptul că familiile vulnerabile, un milion dintre ele, vor primi până la 1.015 euro pe lună, baza fiind de 462 de euro, o sumă care va crește în funcţie de câţi copii sunt dependenți de familie.

Ministerul Securității Sociale, de José Luis Escrivá, finalizează decretul de lege care reglementează venitul vital minim. De asemenea, Guvernul va încerca să încurajeze beneficiarii de ajutoare pentru obținerea altor venituri.


O măsură foarte criticată de dreapta


Venitul vital minim, o măsură apărată de Podemos, a fost complet respinsă de dreapta. Atât Partidul Popular, cât și VOX și-au arătat respingerea față de această „remunerație” care, potrivit acestora, generează o societate „conformistă și dependentă”.

Din partea Partidului Popular, aceștia au asigurat că aceasta nu este formula necesară pentru a ajuta spaniolii, fiind mai bine să aloce resurse pentru promovarea ocupării forței de muncă. Ayuso, președintele Comunității Madrid, a spus că „consideră că este un cadou care creează beneficiarii, dependența de stat și constituie un instrument de egalizare a dezavantajului”. În timp ce se află la VOX, sunt convinși că PSOE și Podemos vor să pună societatea în mizerie pentru a o depinde de acel venit minim vital.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel