Spania. Un român, spaima comercianților din Monforte. A dat zeci de spargeri până a fost prins

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
garda_civila
garda_civila

Un cetățean român este anchetat pentru opt jafuri, comise în incintele comerciale din Monforte (Lugo). Bărbatul fusese deja arestat de două ori, după ce a fost surprins de Poliția Națională și Garda Civilă. Românul este acuzat că ar fi autorul a 86 jafuri, comise în mai multe provincii din Spania.

Agenții postului local de poliție din Monforte de Lemos (Lugo) au reținut un bărbat de 38 de ani, de cetățenie română, după ce acesta a dat mai multe spargeri în spațiile comerciale din orașul Monforte. După cum a raportat Poliția Națională, acuzatul român   a fost arestat de Garda Civilă, după ce a fost prins în flagrant în timpul unui jaf. Românul se află în prezent în închisoare. Acesta este acuzat că a comis 86 de jafuri în provinciile León, Zamora, A Coruña și Lugo. 

Poliția Națională a dezvăluit că modul de operare al hoțului a fost întotdeauna același. În timpul zilei, bărbatul mergea la magazine pentru a inspecta măsurile de securitate, iar noaptea comitea jaful. Identificarea sa a fost posibilă după mai multe anchete, efectuate de anchetatorii secției de poliție Monforte de Lemos.

După ce trei magazine din municipiu au fost jefuite și din care au fost sustrase bunuri și bani de 2.000 de euro, anchetatorii secției de poliție Monforte de Lemos au luat legătura cu Garda Civilă, scrie  galiciapress.es.

Ca urmare a acestei colaborări, anchetatorii au reușit să localizeze telefonul românului pe care l-au pus sub monitorizare. Polițiștii din Monforte au analizat și rețelele de socializare ale hoțului, reușind să adune toate datele pentru identificare. Individul este acum acuzat de opt tâlhării comise în orașul Monforte de Lemos, de la mijlocul anului 2019 până în 2020. Folosind același mod de operare în timpul jafului, românul s-a ales cu o pradă de peste 6.000 de euro, a transmis Poliția.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel