Spania. Afacerea unui român, „adaptată“ la vremuri de pandemie: Salon de nunți transformat în seră de cannabis

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Garda civilă din Marchena (Sevilla) a reținut două persoane, un bărbat și o femeie, ambii de naționalitate română, după ce a localizat un total de 850 de plante de marijuana într-un salon de petreceri din Arahal, închis din cauza pandemiei.

Garda Civilă indică, într-un comunicat, că a fost inițiată o anchetă la Arahal după ce a aflat despre o posibilă cultivare în interior a marijuanei, care a dus la arestarea a două persoane, un bărbat și o femeie, ambii de naționalitate română.

Astfel, Garda Civilă observă că sala de petreceri menționată mai sus are aparatele de aer condiționat pornite constant și toate jaluzelele coborâte, însă locuitorii au remarcat o activitate intensă doar noaptea. În plus, există și un „miros intens de cannabis”, titrează Europa Press.

Afacerea din Spania a unui român, „adaptată“ la vremuri de pandemie

 

Datorită restricțiilor stabilite de pandemia Covid-19, salonul de evenimente nu poate fi deschis, astfel încât, în opinia agenților, „aceste evenimente sporesc și mai mult suspiciunile cu privire la locul și activitatea care se desfășoară”. În acest cadru, identifică doi bărbați de vârstă mijlocie care intră și ies din loc în momente diferite și care ulterior se dovedesc a fi proprietarul plocalului, de naționalitate română, iar al doilea identificat, un rezident din Marchena, care acționează ca „manager” al activității comerciale. Garda civilă mai detectează că există alte persoane care efectuează, împreună cu proprietarul incintei și partenerul său, întreținerea și paza plantației.

Ancheta este încheiată atunci când într-una dintre supravegherile poliției, sunt observați cei doi parteneri ai presupusei „săli de petrecere”, împreună cu un bărbat care face serviciul de pază și o femeie, care se ocupă cu „o activitate intensă compatibilă cu colectarea a plantelor pentru uscarea ulterioară a recoltei”, atingând deja starea sa optimă de înflorire.

Salonul de nunți al unui român, transformat în seră de cannabis

 

Din acest motiv, cu un mandat de intrare și percheziție emis de autoritatea judiciară, gardienii civili ai grupului de anchetă Marchena, susținuți de alte unități, au efectuat o percheziție asupra proprietății menționate mai sus, când a fost descoperită o plantație de canabis sativa de 850 de plante, care fusese deja colectată și procesată pentru uscare, reținând un total de 80 de kilograme de muguri de marijuana în stare uscată, precum și alte 12 kilograme de frunze de marijuana într-o stare avansată de uscare. În mod similar, a fost identificat un număr mare de componente ale instalației electrice necesare acestui tip de cultivare în interior, cum ar fi lămpi, transformatoare, ventilatoare.

În cele din urmă, au fost arestați doi oameni, un bărbat de vârstă mijlocie și o tânără, care ar fi întreținut și păzit plantația, ambii de naționalitate română. Ancheta continuă, în așteptarea arestărilor principalilor implicați și proprietari ai plantației.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel