Spania. Un infractor din Zaragoza s-a dat drept român, pentru a nu ajunge la închisoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Un infractor din Zaragoza s-a dat drept român, pentru a nu ajunge la închisoare
Spania. Un infractor din Zaragoza s-a dat drept român, pentru a nu ajunge la închisoare

Un infractor spaniol din Zaragoza a reușit să evite închisoarea, pretinzând că este român. Pe numele lui au fost emise cinci mandate de închisoare și, în cele din urmă, bărbatul a fost reținut, după ce a fost depistat în urma unui control în trafic în Cambrils (Tarragona).

Probabil că ar fi scăpat și de această dată, dacă nu ar fi urcat băut la volan. Agenții de poliție l-au tras de dreapta și l-au legitimat. Șoferul spaniol a prezentat un act de identitate românesc, însă accentul său l-a dat de gol. 

Suspicioși, agenții de poliție au examinat mai atent actul și au constatat că individul folosea o identitate falsă. Evenimentele au avut loc, sâmbăta trecută, însă acum au fost făcute publice, după cum a raportat Diario de Tarragona.

După ce l-au verificat pe șofer în baza de date, polițiștii i-au descoperit adevărata identitate, constatând că pe numele lui deja sunt emise cinci mandate de arestare, scrie abc.es. La aceste dosare se adaugă și faptul că bărbatul a condus sub influența alcoolului și al drogurilor, punând în pericol siguranța rutieră și viața participanților la trafic. 

Văzând că a fost deconspirat, șoferul spaniol a reacționat agresiv împotriva ofițerilor, care au trebuit să depună forța pentru a-l imobiliza. Așadar, la abaterea gravă de conduce sub influența alcoolului și a drogurilor se adaugă alte patru acuzații penale pentru infracțiunile de fals în acte, rezistență, atentat la autoritate și vătămare.

 

Un alt român a vrut să vândă droguri unor polițiști spanioli sub acoperire: „Vreți puțină 'Maria'?“

 

Agenții Mossos au arestat, săptămâna trecută, un bărbat de 37 de ani, cetățean român și rezident în Bovera (Garrigues), în calitate de presupus autor al unei infracțiuni contra sănătății publice. Tânărul a încercat să vândă marijuana unor polițiști sub acoperire.

Evenimentele au avut loc în dimineața zilei de 12 noiembrie, când polițiștii, îmbrăcați în civil, patrulau în Orașul Vechi din Lleida. La un moment dat, un bărbat s-a apropiat de ei și i-a întrebat dacă vor marijuana.

Imediat, agenții au scos legitimațiile de polițiști și l-au dus pe român la secția de poliție, pentru a-l identifica, întrucât  bărbatul nu avea asupra lui niciun act de identitate, însă nu au găsit nici substanțe stupefiante. Odată ce procedurile polițienești au fost finalizate, bărbatul a fost eliberat. Cu toate acestea, având în vedere posibilitatea ca acesta să aibă, de fapt, drogul ascuns în apropierea locului unde a fot reținut, agenții l-au monitorizare discret. Ajunși în Calle Múrcia, agenții au văzut că bărbatul s-a apropiat de un vehicul și au decis să-l oprească din nou, transmite segre.com.

Prin urmare, polițiștii au percheziţionat autovehiculul, iar sub scaun au găsit pungă cu 153 de grame de marijuana. Românul a fost au arestat în calitate de presupus autor al unei infracţiuni contra sănătăţii publice. Acesta va fi prezentat, săptămâna viitoare, în fața instanței de instrucție din Lleida. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel