Spania. Un avocat a bătut și amenințat o româncă: "Imigrant de r***t. Te omor și te las pe o insulă"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Juan de Dios a fost asasinat de un român pentru o posibilă răzbunare: "Tot poporul știa că într-o zi va veni asta"
Spania. Juan de Dios a fost asasinat de un român pentru o posibilă răzbunare: "Tot poporul știa că într-o zi va veni asta"

Un avocat spaniol a fost condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare, bărbatul fiind acuzat că a bătut-o și amenințat-o cu moartea pe iubita sa româncă. 

Curtea Penală nr. 5 din Las Palmas l-a condamnat la un total de trei ani, trei luni și o zi în închisoare pe avocatul Manuel Fernando, acesta fiind găsit vinovat de abuz și amenințări la adresa familiei partenerei sale, scrie publicația canarias7.es.

Potrivit judecătorului Natalia Paula Suárez Acosta, inculpatul a avut o relație amoroasă cu românca între iulie 2014 și iulie 2015.

În această perioadă, avocatul a menținut o atitudine de dispreț, umilire și intimidare față de ea, rostind următoarele expresii: "Imigrant de rahat, ești inutilă, tâmpită, fund prost, rahat înțepat pe un băț, banii tatălui tău sunt de la Monopoly. O să plătesc un român sau un rus pentru a te omorî pentru 3.000 de euro. Te vor găsi moartă pe o insulă. Te pun într-o barcă și nu există nicio dovadă, te omor".

În plus, pe 4 aprilie 2015, în timpul unui conflict, inculpatul s-a certat cu victima și "cu intenția de a-i ataca integritatea fizică și a o jigni", i-a spus "fiică de curvă, curvă, emigrantă", după care a lovit-o de mai multe ori cu capul de o bucată de mobilier și apoi a aruncat-o pe podea, continuând s-o bată.

Aceste evenimente violente au fost repetate pe 27 iulie 2015, când la 10:30 p.m. inculpatul s-a supărat și "cu intenția de a jigni și intimida partenerul său sentimental", i s-a adresat cu următoarele expresii: "Te iau și îți rup gâtul, sunt avocat, fără mine nu ești nimic".

Speriata de agresivitatea spaniolului, femeia a fugit din casă și s-a refugiat în mașină. Ea și-a făcut curaj și a sunat la poliție. O patrulă de la poliția locală din Santa Brígida și o alta de la Garda Civilă s-au prezentat la adresă. Agenții au observat o "atitudine fricoasă și nervoasă" la victimă.

Inculpatul, în prezența polițiștilor și a gardienilor civili, i-a spus femeii că este o "împuțită, dezgustătoare, așa cum spune tatăl meu, câinele care mușcă mâna stăpânului trebuie legat, pus într-un sac și aruncat în mare", se arata în decizia judecătorilor.

Manuel Fernando a fost arestat pe 27 iulie 2015, fiind ulterior eliberat condiționat. La termenul din 4 februarie 2020 al procesului, avocatul a fost condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel