Spania. Un asasin plătit român urma să încaseze 45.000 de euro pentru o 'lovitură', însă a căzut la pace cu victima

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Spania. Juan de Dios a fost asasinat de un român pentru o posibilă răzbunare: "Tot poporul știa că într-o zi va veni asta"
Spania. Juan de Dios a fost asasinat de un român pentru o posibilă răzbunare: "Tot poporul știa că într-o zi va veni asta"

Un român din Spania se află în centrul unei povești incredibile, desprinse parcă din filmele de la Hollywood. El a fost angajat de un polițist pensionat să-l omoare pe fostul soț al nepoatei sale, în schimbul sumei de 45.000 de euro. 

Presa din Spania relatează cazul incredibil al fostului ofițer de poliție Santos Garcia, care a încercat să-l lichideze pe soțul nepoatei sale. Pentru această treabă murdară, omul i-a promis unui român nu mai puțin de 45.000 de euro. 

Toată afacerea a fost demascată chiar de român, care a căzut la pace cu "victima" sa în schimbul sumei de 3.000 de euro, relatează portalul elespanol.com.

Planificarea crimei

Potrivit autorităților spaniole, fostul polițist l-a contactat pe român și i-a propus să-l asasineze pe Jose Manuel Gallego, un fermier din orașul Villanueva de Alcardete (provincia Toledo). Santos Garcia i-a dat românului suma de 15.000 de euro, urmând ca la finalul "afacerii", să-i mai plătească 30.000. Instrucțiunile erau clare: românul trebuia să-l ucidă pe fostul soț al nepoatei sale, apoi să-i incendieze mașina și casa, astfel încât să pară un accident. Românul nu urma să acționeze singur, ci cu ajutorul unui alt asasin, cetățean marocan. El a înregistrat toată conversația cu cel care-l plătise.

"Trădarea" asasinului și cum a căzut afacerea

Românul a luat banii în avans, însă nu a dus planul la bun sfârșit. Mai mult, el l-a contactat pe cel pe care urma să-l omoare și i-a cerut 3.000 de euro în schimbul înregistrării care devoala tot planul. Cei doi au stabilit o întâlnire într-un bar din localitatea Quintanar de la Orden. Planul românului a fost dat peste cap chiar de victima sa, care a anunțat poliția. Astfel, agenți sub acoperire au mers la barul respectiv și au organizat un flagrant. Ei au așteptat ca românul să povestească tot și apoi au intervenit.

Românul, marocanul și fostul agent de poliție care a comandat asasinatul au fost reținuți, însă au fost eliberați, urmând a fi cercetați în libertate. Totuși, judecătorul a emis un ordin de restricție: niciunul dintre cei trei nu au voie să se apropie de Jose Manuel Gallego la mai puțin de 300 de metri.

Motivele pentru care Santos Garcia a comandat acest asasinat nu sunt încă foarte clare, însă surse din cadrul anchetei au declarat pentru presa din Spania că cei doi nu s-au înțeles niciodată, având numeroase conflicte de-a lungul timpului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel