Spania. Trei ROMÂNI, arestați pentru un FURT mai puțin obișnuit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
roman arestat spania
roman arestat spania

Trei români au fost arestați în Spania pentru un furt mai puțin obișnuit. Respectivii au sustras o cantitate imensă de usturoi. 

Garda Civilă din Spania a arestat trei români în Aceuchal (Badajoz) acuzați că au furat 7.000 de kilograme de usturoi din ferme din municipiile Las Pedroñeras și Montalbanejo, din privincia Cuenca (Castilla-La Mancha), anunță Libertatea

Citește și Cum se poate obține cetățenia spaniolă. Ce trebuie să știe ROMÂNII

Ancheta a demarat în urmă cu câteva săptămâni în urmă, anchetatorii având suspiciuni că se transporta usturoi de proveniență ilegală către depozitele din Aceuchal. Oamenii legii au reușit să localizeze două depozite ai căror proprietari, rezidenți din Aceuchal, erau suspecți că achiziționau usturoi furat.

Miercuri trecută s-a efectuat o verificare și au fost descoperite 4.000, respectiv 3.000 de kilograme de usturoi, în cele două depozite, camuflate și stivuite între cutii din diferite soiuri, fără a se putea dovedi proveniența.

 

Românii transportau cu furgonete marfa în depozite

 

După intervenție, agenții din Aceuchal au constatat că era vorba de soiul „usturoi purpuriu", cultivat în special în provincia Cuenca și că acesta nu corespunde cu celelalte sortimente din interiorul depozitelor. Astfel agenții au aflat că acel usturoi fusese recoltat și pus în cutii, pe terenurile agricole din Las Pedroñeras și Montalbanejo.

Citește și Spania. Român, ÎNJUNGHIAT mortal de un prieten. "Am vrut doar să-l ÎNȚEP"

Acest lucru a permis arestarea a trei cetățeni români, care transportaseră cu furgonete marfa în depozitele din Aceuchal, unde proprietarii le-au cumpărat la un preț redus. Proprietarii depozitelor au fost denunțați pentru tăinuire, pentru că au cumpărat usturoiul, cunoscând originea ilegală a acestuia.

Curtea din Almendralejo a decis judecarea românilor în stare de libertate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel