Spania. Trei copii și 43 de femei, printre care și românce, uciși cu bestialitate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Anul 2020 se încheie în Spania cu cel puțin 43 de femei, printre care și românce, și trei minori victime ale violenței domestice, potrivit datelor oficiale ale Delegației Guvernului împotriva violenței de gen.

Aceste cifre ridică datele generale la 1.076, în cazul victimelor ucise de partenerii lor sau foști parteneri din 2003 și 32 de minori uciși din 2013, informează elcorreogallego.es.

Cifrele provizorii ale departamentului condus de Victoria Rosell, situează luna ianuarie ca fiind cea mai tragică lună, cu șapte femei și un minor ucis de violență domestică. Femeile ucise au lăsat, de asemenea, trei orfani în urmă.

De la Delegație, ei colectează în statisticile lor provizorii că 37 dintre aceste femei nu au depus nicio plângere înainte de asasinarea lor. Șase dintre acestea raportaseră și, în orice caz, plângerea fusese făcută de o altă persoană. În acest sens, indică faptul că 50% dintre aceste plângeri erau în proces și că două dintre ele au solicitat măsuri de securitate pentru victimă.

 

Ultima crimă a anului 2020, produsă de un român

 

Pe de altă parte, bărbatul care ar fi ucis-o pe Ionela în prezența celor doi copii mici din Torrejón de Ardoz avea în vigoare un ordin de restricție pentru victima sa și o plângere de abuz din 2014, a raportat ieri delegatul guvernului în Madrid, José Manuel Franco. El a confirmat că este un caz de violență sexistă și a subliniat importanța colaborării dintre forțele și corpurile de securitate și, în acest caz, și ale judecătorilor.

Personalul de urgență 112 a găsit corpul neînsuflețit al Ionelei, o româncă de 28 de ani, în interiorul casei în după-amiaza zilei de 31 decembrie.

La fața locului au găsit cadavrul partenerului ei, un bărbat în vârstă de 38 de ani, tot român, care, potrivit poliției, a înjunghiat-o pe Ionela și apoi s-a sinucis. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel