Spania. Test COVID OBLIGATORIU pentru cei care merg în Insulele Canare

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Avocații dau în judecată Spania pentru moartea unor migranți din Insulele Canare
Avocații dau în judecată Spania pentru moartea unor migranți din Insulele Canare

Insulele Canare au adoptat o lege ce obligă turiştii care vizitează hotelurile arhipelagului să prezinte un rezultat negativ al testului pentru COVID-19, în cadrul eforturilor de a preveni răspândirea noului coronavirus, informează Reuters. 

Situat la circa 97 de kilometri de coasta atlantică a Marocului, lanţul de şapte insule aparţinând Spaniei este foarte popular printre nord-europenii dornici de soare, mai ales pe perioada iernii, când sunt obţinute jumătate din veniturile generate de turism ale arhipelagului.

Potrivit noului decret, hotelurile vor solicita oaspeţilor cu vârsta de peste 12 ani un rezultat negativ la testul pentru COVID-19, realizat cu 72 ore înainte de sosire.

"Este soluţia fezabilă, deocamdată..., pentru protecţia insulelor, a turiştilor şi a locuitorilor noştri", a declarat Yaiza Castilla, responsabil-şef pentru turism.

COVID Spania: rată uriașă de infectare

 

În timp ce Spania continentală a fost mult timp una dintre zonele cu cele mai numeroase cazuri de coronavirus, cu o rată de infectare de 468 de cazuri la 100.000 de locuitori, insulele Canare au o rată de doar 79 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Săptămâna trecută, Germania şi Marea Britanie au ridicat restricţiile de vizitare a insulelor, oferind o rază de speranţă că sezonul de iarnă ar putea fi salvat după o vară sumbră.

În aşteptarea creşterii cererii de zboruri, compania aeriană low-cost Ryanair a anunţat vineri că va adăuga încă o cursă pe săptămână pe ruta Londra Stansted - Tenerife.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel