Medicii spanioli rup TĂCEREA: "Din acest motiv crește numărul de MORȚI"

Liviu Ludovic / 6 oct 2020, 20:39 Salveaza PDF Comentarii
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Zeci de organizaţii din sistemul sanitar spaniol au semnat un manifest prin care cer administraţiei să asculte de experţi în lupta cu pandemia. 

Este de neînțeles faptul că Spania are cele mai dure restricţii sanitare, dar și cele mai multe infectări din Europa, iar medicii spun că administraţia nu mai are acum nicio scuză ca să fie suprinsă de un nou val de infectări și decese.

55 de organizaţii din sistemul sanitar au semnat un manifest prin care cer administraţiei să asculte de experţi în lupta cu pandemia.

Medicii de familie denunţă faptul că sunt asediaţi de pacienţi zilnic şi că nu au nici personal şi nici sprijinul administraţiei.

„Rezultatul disputelor este creşterea numărului de morţi. Cresc internările şi mortalitatea. Nu ne putem permite asta. Politicienii trebuie să decidă în politică şi să-i lase pe experţii sanitari să decidă în domeniul sanitar”, a afirmat Salvador Tranche Iparraguirre, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie (SEMFYC).

Spania a raportat după weekend peste 23.000 de cazuri Covid-19.

170.000 de angajaţi din sistemul sanitar spaniol denunţă lipsa unei strategii comune şi avertizează că sezonul rece poate fi un adevărat tsunami de morţi.

„Următoarele luni pot crea un adevărat tsunami pentru că vom avea sezon rece, presiunea gripei şi Covid. Şi la asta să adăugăm extenuarea personalului sanitar. Ne aflăm în faţa furtunii perfecte, dar eu totuşi vreau să fiu optimist. Observăm că persoanele care se vaccinează împotriva gripei, în special bătrânii, dacă se infectează apoi cu Covid, simptomele sunt mult mai uşoare”, a spus Salvador Tranche Iparraguirre, potrivit Mediafax.

Medicii s-au săturat să lupte singuri cu pandemia şi vor de la politicieni să încheie un armistiţiu şi să se unească împotriva pandemiei.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

31 oct 2020, 17:28 in Economie
Quibi, de la succes la eșec

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy