Spania. Românul cu coronavirus, în stare critică

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile spaniole din sănătate au confirmat sâmbătă moartea a încă doi pacienți infectați cu noul coronavirus, astfel că bilanțul deceselor din această țară unde există a doua cea mai mare comunitate de români din Europa a ajuns acum la 10 decese.

În total, 503 persoane în Spania au avut testul pozitiv pentru noul coronavirus. 30 dintre acestea sunt considerate vindecate, iar 9 sunt încă în stare critică sau gravă. Printre cei 9 se află și un român, în vârstă de 43 de ani, care se afl[ la terapie intensivă, iar medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire.

Citește și Spania: Un șofer român și soția sa, primii români suspecți de coronavirus

Bărbatul, care a fost internat pentru pneumonie, inițial nu a fost testat pentru coronavirus, din moment ce nu a călătorit în Asia sau Italia, deși a fost la Carabanchel (Madrid) într-o călătorie recentă. În cele din urmă, testul a fost efectuat la Cunqueiro și, după ce a dat „rezultate neconcludente", eșantionul a fost trimis la Centrul Național de Microbiologie din Majadahonda, care a dat diagnosticul final: românul este infectat cu coronavirus. 

 

Eroare medicală

 

Românul de 43 de ani ajuns la secția de urgență din Cunqueiro pe 29 februarie cu o tuse uscată și febră. În acea zi, el a fost externat. Bărbatul s-a întors a doua zi, moment în care a fost deja internat după o nouă radiografie care, de această dată, a evidențiat că bărbatul are pneumonie, fiind internat.

Ca măsuri preventive, oficialii din domeniul sănătății au trimis șase asistente medicale, un medic de urgență și trei angajați de la Medicina Internă, care au fost în contact cu pacientul, la izolare, la domiciliu, pentru următoarele 14 zile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel