Spania: Un șofer român și soția sa, primii români suspecți de coronavirus

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un șofer român, de 43 de ani și soția sa sunt primii români suspecți de coronavirus din Spania. Deși bărbatul nu a călători în afara țării de 8 ani, el a fost recent din zona Vigo (Galicia) la Madrid, unde a fost semnalat un focar important de coronavirus.

Un transportator în vârstă de 43 de ani, de origine română și cu domiciliul în oraș de cel puțin opt ani, care este izolat la Spitalul Álvaro Cunqueiro și soția sa, care prezintă și ea simptome ale bolii, deși într-o fază mai ușoară sunt ținuți n carantină și evaluați de Centrul Național de Microbiologie.

Bărbatul, care a fost internat pentru pneumonie, inițial nu a fost testat pentru coronavirus, din moment ce nu a călătorit în Asia sau Italia, deși a fost la Carabanchel (Madrid) într-o călătorie recentă. În cele din urmă, testul a fost efectuat la Cunqueiro și, după ce a dat „rezultate neconcludente”, eșantionul a fost trimis la Centrul Național de Microbiologie din Majadahonda, care trebuie să facă diagnosticul final dacă este vorba despre o infectare cu coronavirus, potrivit fraodevigo.es.

Citește și: Coronavirus Italia. 12 morți și 400 de infectați. Mesajul autorităților: „Nu intrați în panică!”

Românul de 43 de ani  ajuns la secția de urgență din Cunqueiro pe 29 februarie cu o tuse uscată și febră. În acea zi, el a fost externat. Bărbatul s-a întors a doua zi, moment în care a fost deja internat după o nouă radiografie care, de această dată, a evidențiat că bărbatul are pneumonie, fiind internat.

Miercuri, în spital, el a fost testat și pentru COVID-19 (coronavirus), iar testul a dat  „rezultate neconcludente”. El se află în prezent în zona de boli infecțioase a spitalului Álvaro Cunqueiro, dar în carantină, la izolator

Ca măsuri preventive, oficialii din domeniul sănătății au trimis șase asistente medicale, un medic de urgență și trei angajați de la Medicina Internă, care au fost în contact cu pacientul, la izolare, la domiciliu, pentru următoarele paisprezece zile, dacă rezultatele pacientului vor fi pozitive.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel