Spania. Românul bătut cu bestialitate de "Frații Koala" e în comă de 30 de zile. Părinții: "Nu există ură, doar durere, multă durere"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Alexandru Ioniță, românul bătut cu bestialitate de "Frații Koala" în urmă cu o lună nu a ieșit din comă. Părinții săi sunt disperați, în timp ce tânărul se zbate între viață și moarte. 

Tatăl românului bătut cu bestialitate de gruparea de infractori Frații Koala spune că în sufletul său nu mai există ură, ci doar "durere, multă durere". 

"Nu există ură, doar durere, multă durere", spune Eugen Ioniță în timp ce îmbrățișează fotografia fiului său, Alexandru. Băiatul se află de o lună în comă, după ce a fost bătut cu bestialitate de membri bandei Koala Brothers, o bandă specializată pe jafuri și bătăi.

 

Alexandru se zbate între viață și moarte

 

Alexandru a ajuns la Spital în noaptea de 25 iulie cu răni grave la cap. El se zbate între între viață și moarte, având o parte a creierului grav deteriorată. Mai mult, durerea acestuia îi obligă pe medici să-l sedeze, astfel încât să nu sufere, scriu jurnaliștii de la publicația spaniolă El Pais.

După mai multe intervenții chirurgicale și cu bandaje la cap, Alex pare să viseze. Lângă el, mama sa, Ana Claudia, doarme. Femeia nu s-a mișcat de lângă el nici un minut în patru zile.

Conducerea spitalului din Cruces i-a permis zilele acestea să doarmă lângă Alexandru. Miercurea trecută, în timp ce Eugen și-a amintit la Basauri ultimele ore cu Álex, Ana Claudia s-a ocupat de el cât de bine a putut. Joi a fost transferat din nou la terapie intensivă. Părinții lui se agață de ultimul fir al vieții fiului lor.

"În prima zi, am vrut să merg și să caut animalele care l-au lovit”, spune Eugen cu lacrimi în ochi. "Acum vreau doar să rămână mult timp în închisoare. Fie ca ei să nu facă asta altcuiva".

"În noaptea aceea l-am sunat de mai multe ori și a doua zi, dar a fost oprit. Se întâmplase deja nenorocirea”, explică el resemnat. "Apoi m-a sunat un polițist și m-a întrebat de când nu mi-am văzut fiul. Următorul lucru a fost să-mi spună că era în comă la Hospital de Cruces".

Pentru Eugen, este cel mai rău august din viața sa. Se uită la poza fiului său și ochii i se udă. Vorbește despre el, despre cum era, despre amintirile sale și despre glumele pe care obișnuia să le facă.

Chiar dacă va supraviețui, Alexandru nu va mai fi niciodată așa cum a fost. Medicii speculează că ar putea exista consecințe grave dacă tânărul va trăi.

Cine sunt Frații Koala

 

Treisprezece tineri au fost arestați și ar putea petrece mult timp închiși după evenimentele din 25 iulie, din Amorebieta, atunci când l-au bătut pe Alexandru Andrei Ionita. Românul de 23 de ani este încă în stare critică la Spitalul Cruces din Barakaldo.

Suspecţii minori sunt reținuți în centre pentru minori, în timp ce cel puțin trei adulți au fost trimiși în arest preventiv.

În Țara Bascilor, există mai multe bande violente ale căror membri se întâlnesc pentru a lupta, comite furturi și ataca oameni ca o modalitate de a se distra și ca inițiere pentru noi membri.

Înainte de incidentul din 25 iulie, această grupare nu era populară în Amorebieta, dar locuitorii din Barakaldo și din alte orașe învecinate erau familiarizați cu ei. Oamenii susțin că știau despre plăcerea pe care o au pentru violență și pentru lovirea oamenilor doar pentru a-și demonstra superioritatea.

În ziua incidentului, tinerii s-au întâlnit pe stradă și au băut alcool. În astfel de zile, membrii LHK (acronimul folosit de bandă) se reunesc pentru a ataca. Adesea, aceștia comit jafuri și bat pe oricine este destul de ghinionist să le iasă în cale. Culmea, fără absolut niciun motiv. De multe ori, o privire trecătoare a victimei e suficientă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel