Spania. Cine sunt "Fraţii Koala", banda de infractori care l-a băgat în comă pe românul de 23 de ani. "Au o plăcere pentru violență"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Treisprezece tineri au fost reținuți de poliția spaniolă, în legătură cu evenimentele din 25 iulie, atunci când un român de 23 de ani a fost băutut cu bestialitate și băgat în comă. Toți fac parte din banda "Frații Koala" (Los Hermanos Koala), o grupare de infractori cunoscută poliției.

Presa din Spania scrie despre "Frații Koala" (Los Hermanos Koala), banda de tineri infractori care acționează în țara Bascilor.

Orașul basc Barakaldo, din nordul Spaniei, a cunoscut deja două generații ale Los Hermanos Koala, o bandă de tineri ai cărei membri, cu vârste cuprinse între 15 și 38 de ani, sunt răspunzători de furturi mărunte și alte infracțiuni minor. Dar membrii grupului tocmai au depăşit o limită atunci când l-au băgat în comă pe Alexandru, un român de 23 de ani, scrie cotidianul El Pais.

Alexandru Andrei Ioniță se află în stare critică la Spitalul Cruces din Barakaldo

 

Treisprezece tineri au fost arestați și ar putea petrece mult timp închiși după evenimentele din 25 iulie, din Amorebieta, atunci când l-au bătut pe Alexandru Andrei Ionita. Românul de 23 de ani este încă în stare critică la Spitalul Cruces din Barakaldo.

Suspecţii minori sunt reținuți în centre pentru minori, în timp ce cel puțin trei adulți au fost trimiși în arest preventiv.

În Țara Bascilor, există mai multe bande violente ale căror membri se întâlnesc pentru a lupta, comite furturi și ataca oameni ca o modalitate de a se distra și ca inițiere pentru noi membri.

Cine sunt mai exact "Frații Koala"?

 

Înainte de incidentul din 25 iulie, această grupare nu era populară în Amorebieta, dar locuitorii din Barakaldo și din alte orașe învecinate erau familiarizați cu ei. Oamenii susțin că știau despre plăcerea pe care o au pentru violență și pentru lovirea oamenilor doar pentru a-și demonstra superioritatea.

În ziua incidentului, tinerii s-au întâlnit pe stradă și au băut alcool. În astfel de zile, membrii LHK (acronimul folosit de bandă) se reunesc pentru a ataca. Adesea, aceștia comit jafuri și bat pe oricine este destul de ghinionist să le iasă în cale. Culmea, fără absolut niciun motiv. De multe ori, o privire trecătoare a victimei e suficientă.

"Eram la plimbare cu prietena mea când patru tipi au venit la noi. Ne-au înconjurat și ne-au furat telefoanele și banii. Mi-au spus ca daca ne miscam, ne taie", povestește Javier, un tânăr își care s-a întâlnit cu membrii bandelor vara trecută.

Bătaia încasată de român a fost înregistrată și distribuită pe rețelele de socializare

 

Bandele precum Frații Koala imită bandele din America Centrală și de Sud, dar structura lor este mult mai simplă, ceea ce face dificilă acuzarea lor de a fi un grup criminal organizat. În general, membrii mai în vârstă sunt modelele pentru cei mai tineri, iar meritul personal se bazează pe antecedentele penale, pe numărul de înfățișări în instanță și pe timpul petrecut la centrele pentru minori.

Poliția spaniolă estimează că sunt 30 de membri activi în LHK, însă, odată cu arestarea a 13 dintre aceștia, se poate spune că gruparea a fost practic desființată.

Dar există și alte bande care ar putea prelua din membrii.

"LHK nu era una dintre cele mai active găști", a spus un ofițer de poliție. În 2019, forțele de ordine au înregistrat 24 de astfel de grupuri doar în Țara Bascilor. De obicei, se întâlnesc pentru lupte de stradă, iar poliția intervine pentru a-i opri.

Majoritatea sunt minori, ceea ce înseamnă că intră și ies din sala de judecată în aceeași zi și se întorc pe stradă. "Dacă îi găsim purtând un cuțit, le dăm o amendă de 600 de euro, dar nu mai putem face altceva decât să îi monitorizăm în continuare”, mai precizează un agent. 

Românul bătut cu bestialitate se zbate între viaţă şi moarte

Alexandru, un român de doar 23 de ani, a fost bătut până la comă de un grup de delicvenţi în Spania. Acum, tânărul se zbate între viață și moarte, la spital.

Un român din județul Alba a fost luat cu bestialitate la bătaie de către un grup de tineri în Țara Bascilor, Spania, în cursul săptămânii trecute.

Apropiații acestuia au spus că tânărul, care acum se află în stare critică la spital, provine din Abrud și ar fi fost agresat de către aceștia pentru că ar fi luat apărarea unor fete.

Un tânăr de naționalitate română din orașul spaniol Amorebieta (Țara Bascilor) a fost agresat, duminica trecută, în mod brutal de un grup de tineri. În urma agresiunii băiatul, în vârstă de 23 de ani, a fost internat de urgență la Spitalul Cruces din orașul basc Baracaldo, iar în momentul de față medici sunt destul de rezervați în ceea ce privește starea acestuia.

Atacatorii strigă: "Omorâți-l, omorâți-l!"

 

În urma atacului comis de grupul de tineri, care de altfel a fost înregistrat și publicat pe rețelele de socializare, victima a suferit un traumatism cranio-cerebral și rămas în stare de inconștiență datorită nenumăratelor lovituri primite mai ales în zona capului. În video-ul cu pricina la un moment dat agresorii strigă: „Omorâți-l, omorâți-l!”

La un moment dat, tânărul a fost lovit în cap cu o sticlă. Medicii l-au operat, însă deocamdată băiatul se află în comă indusă, având craniul grav afectat și cerebelul inflamat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel