Spania. Românul bătut cu bestialitate de un grup de tineri se zbate între viaţă şi moarte. Părinții: "Sperăm la un miracol" - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Românul în vârstă de 23 de ani din Spania, care a fost bătut cu bestialitate de un grup de tineri, se zbate între viață și moarte. 

Alexandru, un român de doar 23 de ani, a fost bătut până la comă de un grup de delicvenţi în Spania. Acum, tânărul se zbate între viață și moarte, la spital.

Un român din județul Alba a fost luat cu bestialitate la bătaie de către un grup de tineri în Țara Bascilor, Spania, în cursul săptămânii trecute, relatează publicația locală Unirea.

Apropiații acestuia au spus că tânărul, care acum se află în stare critică la spital, provine din Abrud și ar fi fost agresat de către aceștia pentru că ar fi luat apărarea unor fete.

Un tânăr de naționalitate română din orașul spaniol Amorebieta (Țara Bascilor) a fost agresat, duminica trecută, în mod brutal de un grup de tineri. În urma agresiunii băiatul, în vârstă de 23 de ani, a fost internat de urgență la Spitalul Cruces din orașul basc Baracaldo, iar în momentul de față medici sunt destul de rezervați în ceea ce privește starea acestuia.

 

Atacatorii strigă: "Omorâți-l, omorâți-l!"

 

În urma atacului comis de grupul de tineri, care de altfel a fost înregistrat și publicat pe rețelele de socializare, victima a suferit un traumatism cranio-cerebral și rămas în stare de inconștiență datorită nenumăratelor lovituri primite mai ales în zona capului. În video-ul cu pricina la un moment dat agresorii strigă: „Omorâți-l, omorâți-l!”

La un moment dat, tânărul a fost lovit în cap cu o sticlă. Medicii l-au operat, însă deocamdată băiatul se află în comă indusă, având craniul grav afectat și cerebelul inflamat.

Agresorii fac parte dintr-o bandă extrem de violentă

 

Agresiunea s-a petrecut duminică 25 iulie 2021, în jurul orei 3:00 AM, într-un parc din zona Jauregiberrian, din Amorebieta, un oraș situat la aproximativ 20 de km de Bilbao.

Agresorii fac parte dintr-o bandă extrem de violentă autointitulată "Hermanos Koala" ("Frații Koala"), o mare parte dintre aceștia având antecedente penale în urma altor conflicte similare în provincia Vizcaya.

Eugen, tatăl, tânărului agresat, a fost intervievat de presa spaniolă. Vădit afectat, acesta a spus că fiul său se află în stare foarte gravă, dar că medicii, deși destul de rezervați, păstrează o oarecare doză de optimism. Un prieten al familiei citat de agenția Europa Press afirmă însă că tânărul român se zbate între viață și moarte.

Poliția spaniolă din Țara Bascilor (Ertzaintza) și Poliția Locală din Amorebieta au demarat imediat o anchetă în acest sens, iar până în momentul de față au fost arestați cinci minori și trei adulți, care se pare că ar fi putut fi implicați în această agresiune. Potrivit unor surse ale poliției, „se continuă munca pentru identificarea și localizarea tuturor autorilor acestui atac brutal”.

În semn de solidaritate cu tânărul român, mai multe persoane din Amorebieta au ieșit în stradă marți noaptea și au protestat împotriva acestei agresiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel