Spania.  Români, cercetați pentru furt de măsline. Au fost prinși cu sacii plini în mașină

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
masline_furate_spania
masline_furate_spania

În ultima săptămână, Garda Civilă din Granada a reținut trei persoane, care sunt cercetare pentru furt de măsline. Un bărbat de origine română a fost prins cu 100 de kg de măsline, pe care le-a furat de la ferma Pinos Puente, al doilea, tot român, cu  500 de kilograme, pe care le-a sustras de la ferma Locher, iar cel de-al treilea hoț a fost prins cu 2000 de kg, furate de pe plantația de măslini din Moclin. 

Fiind în contact permanent cu fermierii și gărzile de pe teren, agenții de la Garda Civilă au desfășurat mai multe acțiuni, privind furtul măslinelor din zonele agricole Pinos Puente și Lacher. 

Primul eveniment a avut loc pe 11 februarie, când agenții de securitate ai companiei Armilla au fost anunțați de un paznic că o persoană necunoscută a fost surprinsă  furând măsline de la o fermă din zona Pinos Puente. La vederea paznicului, individul a urcat în mașină și a fugit. Garda civilă a reușit să localizeze vehiculul și să-l rețină pe șofer, un cetățean român, de 32 de ani. La percheziționarea vehiculului, agenții au descoperit patru saci cu 100 de kilograme de măsline.

Al doilea eveniment a avut loc pe 16 februarie. Un tânăr român, de 30 de ani, a fost prins cu 500 de kilograme de măsline, pe care le sustrăsese de pe o plantație de măslini din zona Licher. Proprietarul fermei care I-a surprins pe hoț a sunat la Garda Civilă și a solicitat ajutor. Hoțul a reușit să fugă, însă agenții au reușit să-l identifice în trafic și să-l rețină, relatează europapress.es.

Cel de-al treilea furt s-a produs, ieri, când agenții de la Garda Civilă au reținut în bărbat de 60 de ani pentru furtul a 2000 de kilograme de măsline de la o fermă din zona municipiului Moclin. Agenții Gărzii Civile au reușit să-l identifice pe presupusul hoț, grație indiciilor obținute de la martorii din zonă, care au văzut automobilul suspect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel