Franţa. Români acuzaţi că au furat produse din TIR-uri aflate în mers. Pagube de 3,5 milioane de euro

Andreea Cosma |
Data publicării:

Mai mulți români sunt bănuiți că au făcut parte dintr-o grupare care ar fi furat produse din TIR-uri aflate în mers, în Franța. Prejudiciul produs ajunge la 3,5 milioane de euro.

Polițiștii români au făcut în acest caz 13 percheziții domiciliare: 7 în București, 3 în Ilfov, două în Olt și una în Prahova. Astfel, au fost depistate două persoane, pentru care au fost emise mandate europene de arestare de către autoritățile franceze. Acestea au fost audiate și reținute pentru a fi prezentate instanței, în vederea confirmării mandatelor emise pe numele lor.

Pentru alți 6 cetățeni români, au fost emise mandate europene de arestare, întrucât nu au fost depistați pe teritoriul României.

În acest caz, polițiștii români au colaborat cu autoritățile franceze și au documentat activitatea unei grupări, formate din cetățeni români, specializată în furturi din TIR-uri aflate în mers. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor, pe teritoriul Franței, este de 3.500.000 de euro și constă în produse cosmetice, electronice și componente IT.

Românii ar fi comis, în perioada mai 2018 – august 2019, 21 de furturi calificate din TIR-uri.

„Modul de acțiune al grupului ar fi constat în identificarea societății care comanda transportul de bunuri, identificarea autotrenului și urmărirea acestuia cu autoturisme puternice, prevăzute cu deschidere tip parasolar. Șoferul experimentat s-ar fi apropiat (s-ar fi lipit) de autotren, unul dintre ceilalți membri ai grupării ar fi escaladat plafonul spre capota de la motor, iar, după tăierea prelatei, ar fi intrat în remorcă, de unde ar fi aruncat bunurile vizate. Alte persoane ar fi fost însărcinate cu încărcarea lor în vehicule folosite în acest scop”, au transmis polițiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel