Spania. Româncă, înjunghiată de un conațional în plină stradă. Mai mulți oameni au sărit să o salveze pe Diana

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Româncă, înjunghiată de un conațional pe stradă „O omoară! Repede!”. Mai mulți oameni au sărit să o salveze pe Diana
Spania. Româncă, înjunghiată de un conațional pe stradă „O omoară! Repede!”. Mai mulți oameni au sărit să o salveze pe Diana

Diana, o româncă în vârstă de 39 de ani, a fost înjunghiată, luni seara, de un conațional, în vârstă de 28 de ani, în Torrijos, provincia Toledo din comunitatea  Castilia-La Mancha, Spania.

Un vecin a surprins imaginile de la fereastra lui, de pe strada Avenida de la Estación. Pe imagini se poate observa cum un bărbat înjunghie o femeie pe stradă. Ea stă întinsă pe pământ, țipând, în timp ce primește mai multe înjunghieri în lateral, în piept și în gât. Nu are scăpare. Agresorul este deasupra ei. Un bărbat se apropie cu intenția de a-l ajuta, dar speriat, decide să meargă pe altă stradă. Mai multe persoane vin în fugă, inclusiv câțiva tineri, care încearcă să îi ia arma atacatorului, un cuțit lung de 15 centimetri. Vorbesc cu el să se oprească. 

„O omoară cu un cuțit! Repede!”, se aude pe filmare.

În cele din urmă, un băiat într-un tricou alb separă făptuitorul de victimă și îl lovește de mai multe ori.

 

Diana, transportată la spital

 

Se pare că disputa a început ca urmare a unei reglări de conturi în zona traficului de droguri. La scurt timp au sosit Poliția Locală și Garda Civilă, care l-au arestat  pe Radu Ionuț, un român de 28 de ani.

Diana, în vârstă de 39 de ani, a fost tratată la fața locului de medicii de la Serviciul de Urgență 112 din Castilla-La Mancha și transferată cu o ambulanță de sprijin vital de bază la spitalul din capitala Toledo.

Între timp, agresorul a intrat în închisoarea provizorie Ocaña pentru o infracțiune de vătămare. 

 

Alina, ucisă pe stradă de fostul partener

 

Diana nu este prima româncă înjunghiată pe teritoriul Spaniei. În 2020, Alina, o românca în vârstă de 37 de ani, a fost ucisă de fostul partener de viață, în La Granja. Era o muncitoare neobosită, o mamă generoasă, veselă și afectuoasă, iubitoare de animale și de natură.

Alina a fost abordată pe stradă de fostul ei iubit, Dan, în vârstă de 42 de ani, și înjunghiată cu un cuțit în timp ce fugea pentru a-și salva viața. Apoi, bărbatul și-a tăiat gâtul cu același cuțit și a murit la spital, câteva ore mai târziu.

Autorităților spaniole femeia nu le-a povestit însă de toate amenințările și agresiunile suferite din partea lui Dan, ci le-a povestit doar despre un episod recent de hărțuire din partea fostului ei partener. Întrucât mai avea cheile casei, în ciuda faptului că Alina i-a cerut de nenumărate ori să i le returneze, Dan a intrat în locuința fostei lui iubite, i-a scos hainele de prin dulapuri și i le-a aruncat prin casă, apoi a făcut fotografii și le-a încărcat pe internet. Alina a povestit aceste fapte agenților de la Guardia Civil, dar nu a depus o plângere, esențială pentru activarea procedurilor specifice de protecție.

Alina se temea pentru viața sa, iar cu o seară înainte de ziua în care avea să fie ucisă, a fost însoțită acasă de unul dintre proprietarii restaurantului. A doua zi dimineață, fiul ei de 16 ani a vrut să o conducă la locul de muncă, dar mama lui i-a spus că preferă să meargă să ducă la plimbare câinele. 

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel