Spania. Româncă, adormită cu o substanță chimică și abuzată de un violator în serie: „De ce mi s-a întâmplat mie asta?" Individul a fost arestat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Româncă, maltratată de concubin. Bărbatul a fost arestat la domiciliu
Italia. Româncă, maltratată de concubin. Bărbatul a fost arestat la domiciliu

O tânără româncă a fost adormită cu o cârpă cu cloroform, iar mai apoi violată în Beasain, în provincia Gipuzkoa situată în nordul Spaniei. Individul a fost arestat. 

Avocații acuzației s-au prezentat astăzi în fața magistraților și au vrut să demonstreze că violatorul nu a atacat-o pe tânăra româncă sub influența drogurilor și alcoolului, ci a acționat „cu premeditare”.

„Plângea stând pe holul casei ei, era rănită. Ea a spus că a fost violată și tot țipa ”de ce, de ce mi s-a întâmplat mie asta?”. Șeful ei și colegul de serviciu au mers în acea dimineață în ajutorul tinerei românce violate în Beasain, în noaptea de 12 spre 13 iulie 2019”, au spus avocații.

Cei care au ajutat-o pe româncă, șeful și colegul ei, au fost două dintre persoanele care au depus mărturie în această dimineață în procesul împotriva lui G.G.C., considerat ultimul violator în serie din Gipuzkoa. De ieri, acest bărbat se confruntă cu primul din cel puțin șase dosare similare care sunt pe numele lui, fapte petrecute între 2012 și 2015.

 

Inculpatul susține că nu-și amintește nimic

 

Inculpatul a mărturisit, ieri, ca este autorul evenimentelor întrucât „toate probele” îl „indică fără nicio îndoială”. Acesta a asigurat însă că nu-și amintește „nimic”, întrucât pe tot parcursul acelei zile consumase „droguri și alcool”. Prin urmare, potrivit lui, nu era conștient de ceea ce făcea.

În ședința de astăzi de la Tribunalul Gipuzkoa, au fost așteptați să facă o declarație colegii de muncă, vecinii și prietenii victimei. Nu mai este vorba de a-i dovedi judecătorului că G.G.C. este vinovat de viol, ci mai degrabă că era pe deplin conștient de ceea ce făcea, lucru pe care a vrut să-l demonstreze procurorul Malu Valles și acuzația populară, Cristina Ramos, de la asociația Clara Campoamor.

După mărturisirea acuzatului, avocații au indicat, în această dimineață, că „munca de astăzi este să se stabilească că a existat premeditare, că a fost absolut pregătit pentru ceea ce urma să comită, că în niciun caz nu se dovedește presupusa incapacitate și nici nu se va putea dovedi vreodată”.

Nici fosta soție, nici nepoata, nici colegul de serviciu care este la rândul său fratele victimei nu au raportat vreodată că l-au văzut beat sau drogat.

„După cum s-a declarat, nimeni nu a spus că această persoană ar putea fi alcoolică sau că a avut probleme serioase de memorie din cauza substanțelor pe care spune că le-a consumat. În plus, până ieri nu s-a spus niciodată că acest bărbat ar avea vreo problemă cu alcoolul sau drogurile”, au adăugat avocații.

 

Familia victimei consideră că inculpatul „este pe deplin conștient de ceea ce a făcut”

 

Mărturisirea agresiunii sexuale a acuzatului nu a satisfăcut pe deplin nici apărarea, nici familia, reprezentată ieri de doi dintre cei șase frați ai victimei. Nu au crezut versiunea abuzului de droguri și alcool, fapt pe care fosta soție a deținutului nu l-a cunoscut în 13 ani de conviețuire. Nici nu au considerat adevărat că din cauza presupusului efect al acestor substanțe nu și-a amintit nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea noapte. „Era pe deplin conștient de tot și își amintește totul”, au spus frații victimei, Vasile și Lidia.

Acest lucru a fost luat în considerare și de avocatul victimei, Malu Valles, care a considerat că românca a făcut „o relatare clară, detaliată și care a impresionat sala de judecată prin forța și reținerea cu care a povestit evenimentele petrecute și procesul grav și dureros”.

 

„Se bâlbâia” că „am fost violată”

 

Colegii de muncă ai româncei au confirmat astăzi că victima nu a întârziat niciodată la serviciu. Prin urmare, când în acea dimineață nu s-a prezentat la brutărie la 02:30, au rămas surprinși. Între 03:10 și 03:15 au început să o sune „de mai multe ori”. În cele din urmă, românca a răspuns la telefon și „se bâlbâia” spunând că „am fost violată”.

Până atunci, vecina de la parter a auzit „țipătul unei femei” și o jumătate de oră mai târziu pașii care coboară scările „una sau două persoane. Probabil doi, pentru că pașii erau puternici”.

Agresorul a purtat cizme militare, unul dintre puținele detalii pe care victima le-a putut vedea înainte de a fi adormită cu cloroform și lăsată în mâinile atacatorului său.

Procesul continuă.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel