Spania. Român, acuzat că a omorât o femeie într-un accident rutier: Viața mea a deveni un iad. Îmi pare rău 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un român este acuzat  că a provocat un accident de circulație, în urma căruia o femeie de 36 de ani din Mallorca a murit în Almería în 2017. Românul a declarat, ieri, în faţa magistraţilor, că, din momentul accidentului, viața lui a devenit un iad şi că îşi cere scuze de la familia victimei.

Românul a fost adus, luni, în fața instanței penale numărul 5 din Almería, fiind acuzat de producerea unui accident mortal, în urma căruia a decedat un om. Inculpatul a declarat că îi pare rău şi că se roagă în fiecare zi. „Îmi pare rău pentru cele întâmplate", a spus românul.

El a povestit că, înainte de producerea accidentului tragic de pe 8 ianuarie 2017, a muncit foarte mult şi nu s-a odihnit deloc. Mai mult, cu o seara înainte a fost la un concert care a avut loc la Aguadulce, la Roquetas de Mar (Almería). Bărbatul a declarat că a băut puţin alcool, iar după miezul nopţii a consumat doar băuturi energizante. Ulterior, a urcat în maşină pentru a se întoarce în Almería.

Inculpatul susține că nu-și amintește cum a avut loc accidentul care s-a produs pe strada Poeta Paco Aquino din Almería, în jurul orei opt dimineața, e o trecere de pietoni. "În acel moment m-am gândit că e duminică şi că nu e nimeni pe stradă. Apoi am auzit o lovitură", a povestit românul. El a afirmat că a a oprit mașina, și-a scos centura și a ieşit greu din automobil, deoarece i s-a deschis airbag-ul. „Nu știam ce se întâmplase, nu știam ce lovisem, nu știam să reacționez”, a declarat inculpatul, reprezentat de avocatul Nabil El Meknassi Barnosi, scrie lavanguardia.com.

 

A fugit de la locul accidentului, fără a ajuta victimele

 

Fiind întrebat de ce nu a ajutat răniţii, românul a spus că i-a fost frică şi că a plecat spre casă.  Şi-a sunat tatăl fără a-i spune ce s-a întâmplat. Acasă tatăl său l-a încurajat să se culce înainte de a merge la secția de poliție, pentru că era „foarte nervos". Românul a spus că nu a avut niciun accident de circulaţie, subliniind că a colaborat în permanență cu autoritățile judiciare și de poliție. Dintre cei cinci ocupanți ai mașinii avariate, șoferul și un pasager au fost răniți ușor, un ocupant al scaunului din spate a suferit răni grave, iar soția sa a murit în urma accidentului. Fiica lor de 15 luni a scăpat cu viaţă.

Românul este acuzat de conducere sub influenţa alcoolului, ucidere din culpă gravă și vătămări grave. Procurorul de caz a solicitat cinci ani de închisoare, dar şi privarea de dreptul de a conduce autovehicule și motorete timp de zece ani. mai mujt, procurorul a solicitat şi despăgubiri pentru părțile vătămate, de 109.710 și 152.475 euro pe care le solicită soțul și, respectiv, fiica decedate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel