Spania. Român dispărut fără urmă de vineri: Valerică nu a mai ajuns la ferma unde lucra. Sute de oameni pe urmele lui

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Valerică Stoica, un român în vârstă de 36 de ani, care muncea în Spania la o fermă, este căutat încă de vineri. Partenera sa, tot o româncă, a anunțat dispariția lui, după ce bărbatul a plecat la serviciu, dar nu a mai ajuns nici la locul de muncă, nici acasă.

Câteva patrule ale Gărzii Civile cu câini și trupele Seprona continuă căutările în zonă, deși alte linii de anchetă sunt studiate în aceste zile înainte de a-și relua căutările la scară masivă.

Bărbatul a dispărut de vineri, când a mers la serviciu, la ferma din Alcornoquejo Alto, situată în municipiul Almodóvar del Campo (Ciudad Real), lângă satul La Bienvenida. Nu a mai ajuns însă, și nici acasă nu a venit așa că partenera sa, tot româncă, a notificat sâmbătă dispariția sa.

Luni, forțele de căutare au reluat căutarea lui Valerică Stoic, câteva patrule ale Gărzii Civile fiind și însoțite de câini, iar Seprona continuă să urmărească cu motocicletele lor. În acest moment, luni, aceștia se concentrează pe alte linii de investigație, cum ar fi urmărirea telefonului în cazul în care acesta a fost pornit și pașii pentru a verifica dacă ar fi putut merge în România. Două piste pe care, de fapt, Garda Civilă le consideră improbabile.

Peste 100 de oameni l-au căutat în weekend

 

Dacă aceste linii de cercetare nu dau rezultate pozitive, în două sau trei zile căutarea ar putea fi reluată la ferma Alcornoquejo Alto, deși în acest weekend au fost extinse și la alte două ferme învecinate.

Sarcinile Gărzii Civile, Protecției Civile, Crucii Roșii și ale agenților de mediu nu au fost fructuoase în căutarea acestui om, în vârstă de 36 de ani, pe tot parcursul weekendului și la care s-au alăturat peste o sută de militari în aceste două zile. Trebuie amintit că Valerică Stoica nu poartă nicio documentație și că purta haine de lucru. 

Surse din Consiliul municipal Almodóvar del Campo au comentat către Efe că ipoteza ca românul să părăsit în mod voluntar ferma capătă amploare, deși deocamdată încă este căutat în zonă, informează Lanzadigital.es.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel