Dublă cetăţenie pentru românii din Spania. Subiectul discuţiilor dintre ambasadorul român şi ministrul spaniol al justiției

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
gabriela_dancau_juan_carlos_campo
gabriela_dancau_juan_carlos_campo

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, doamna Gabriela Dancău, a avut, în 16 noiembrie 2020, o reuniune de lucru cu ministrul spaniol al justiției, Juan Carlos Campo.

 

 

Discuțiile au avut ca tematică centrală evaluarea de etapă a stadiului și dinamicii cooperării în domeniul justiției, desprinzându-se satisfacția ambelor părți pentru evoluțiile pozitive înregistrate atât în plan comun european, cât şi bilateral, în ultimii ani,  pe segmente specifice ale cooperării juridice.

Ambasadorul român s-a interesat de practica spaniolă în ceea ce privește acreditarea unui magistrat de legătură pe lângă autoritățile spaniole, care ar reprezenta o facilitate a dialogului tehnic în domeniu și ar putea asigura celeritate în aplicarea instrumentelor juridice.

De asemenea, ambasadorul a pledat pentru continuarea discuțiilor pentru identificarea, împreună cu autoritățile spaniole, a unei soluții juridice pentru ca românii rezidenți în Spania care își doresc dubla cetățenie română și spaniolă să o poată obține, acesta fiind un deziderat constant al membrilor comunității române din Spania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel