Dublă cetăţenie pentru românii din Spania. Subiectul discuţiilor dintre ambasadorul român şi ministrul spaniol al justiției

Nicoleta Baciu / 17 noi 2020, 08:13 Salveaza PDF Comentarii
gabriela_dancau_juan_carlos_campo
gabriela_dancau_juan_carlos_campo

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, doamna Gabriela Dancău, a avut, în 16 noiembrie 2020, o reuniune de lucru cu ministrul spaniol al justiției, Juan Carlos Campo.

 

 

Discuțiile au avut ca tematică centrală evaluarea de etapă a stadiului și dinamicii cooperării în domeniul justiției, desprinzându-se satisfacția ambelor părți pentru evoluțiile pozitive înregistrate atât în plan comun european, cât şi bilateral, în ultimii ani,  pe segmente specifice ale cooperării juridice.

Ambasadorul român s-a interesat de practica spaniolă în ceea ce privește acreditarea unui magistrat de legătură pe lângă autoritățile spaniole, care ar reprezenta o facilitate a dialogului tehnic în domeniu și ar putea asigura celeritate în aplicarea instrumentelor juridice.

De asemenea, ambasadorul a pledat pentru continuarea discuțiilor pentru identificarea, împreună cu autoritățile spaniole, a unei soluții juridice pentru ca românii rezidenți în Spania care își doresc dubla cetățenie română și spaniolă să o poată obține, acesta fiind un deziderat constant al membrilor comunității române din Spania.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

28 noi 2020, 17:13 in Știri
Mama lui Mircea Geoană a murit

  TOP STIRI CELE MAI


Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy