Spania. Român, acuzat că a înjunghiat mortal un conațional, neagă crima: „A căzut singur peste cuțit". Un copil de trei ani a rămas orfan

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Un ROMÂN, acuzat că a ÎNJUNGHIAT mortal un CONAȚIONAL, jură că VICTIMA a căzut singură peste CUȚIT. Un COPIL de trei ani a rămas ORFAN
Spania. Un ROMÂN, acuzat că a ÎNJUNGHIAT mortal un CONAȚIONAL, jură că VICTIMA a căzut singură peste CUȚIT. Un COPIL de trei ani a rămas ORFAN

Luni, la tribunalul provincial a început procesul împotriva unui român acuzat că a ucis un conațional, pe care l-a înjunghiat în luna iulie 2019, în Villarrubia de los Ojos.  

Procuratura și acuzarea solicită pentru criminal între 14 și 15 an ide închisoare, în timp ce apărarea susține că atacatorul a acționat în legitimă apărare. În declarația sa, românul judecat a negat că ar fi intenționat să-și ucidă conaționalul. 

Potrivit Parchetului, evenimentele au avut loc în urma unei discuții aprinse, care a început la telefon. Cei doi s-au întâlnit în sensul giratoriu din Villarrubia, pe data de 27 iulie 2019. Cei doi români nu erau singuri, ci însoțiți de alți apropiați. Victima și vărul său au început să lovească în geamul mașinii, până când inculpatul a luat un cuțit de bucătărie, pe care îl avea în mașină, și l-a lovit drept în zona inimii. Victima s-a stins câteva clipe mai târziu, scrie cadenaser.com.

 

Citeste si: Crimă feroce între români, în Spania: Constantin i-a secționat inima amicului său: „Te omor!“. Un copil de trei ani a rămas orfan

 

În continuare, inculpatul a coborât din mașină, având cuțitul în mână, și a început să strige și la vărul victimei: „Te omor”. Apoi a urcat înapoi în vehicul și a fugit, părăsind locul crimei. Ulterior, criminaliștii au stabilit că acel cuțit avea o lungime de 26 de centimetri și o lățime de 15 centimetri.

 

Arma crimei, un cuțit

 

Românul acuzat de crimă a negat că ar fi vrut să-l omoare. El a spus că, în mijlocul luptei, a luat cuțitul pe care îl avea în mașină și pe care l-a folosit să schimbe un bec, și l-a îndreptat spre victimă. La un moment, bărbatul ar fi căzut peste cuțit. „M-a lovit la gât, m-au lovit cu piciorul și au încercat să mă scoată din mașină”, a povestit inculpatului în fața juriului popular. 

Avocatul românului acuzat de crimă susține că gestul a fost în legitimă apărare. În schimb, magistrații Parchetului susțin că a fost o crimă intenționată. Românul ucis avea 25 de ani, era căsătorit și avea un fiu de 3 ani.

Procesul va continua și marți, când vor fi audiați mai mulți martori, printre care și văduva românului mort, mama inculpatului și  un vecin care l-ar fi văzut pe inculpat schimbând becul din mașină. Acum, procuratura și acuzarea solicită pentru criminal între 14 și 15 ani de închisoare. În plus față de pedeapsa cu închisoarea, se mai solicită despăgubiri pentru văduvă și fiul ei de la 112.500 de euro la 238.000 de euro. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel