Spania pregăteşte relaxarea restricţiilor. Sanchez: "Vom face paşi înainte sau înapoi în funcţie de cum se comportă pandemia"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Guvernul spaniol are în vedere o încetare lentă şi graduală începând de la jumătatea lunii mai a măsurilor de izolare şi a restricţiilor de circulaţie impuse în urmă cu aproape şase săptămâni pentru a frâna extinderea epidemiei de COVID-19, a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez în faţa parlamentului de la Madrid, relatează agenţia EFE.

Şeful executivului de la Madrid a anunţat începerea unei relaxări flexibile a acestor măsuri, subliniind însă că trebuie evitaţi paşii greşiţi.

''Vom face paşi înainte sau înapoi în funcţie de cum se comportă pandemia'', a indicat premierul socialist spaniol în intervenţia sa în faţa parlamentului, unde a venit pentru a cere prelungirea stării de alertă până pe 9 mai, solicitare aprobată de legislativ cu o largă majoritate. Nu au lipsit însă criticile, numeroşi parlamentari, inclusiv din rândurile Partidului Popular, acuzând ''greşelile'' şi ''improvizaţiile'' guvernului în gestionarea acestei crize sanitare.

În ultimele 24 de ore în Spania au survenit încă 435 de decese provocate de COVID-19 şi au fost confirmate 4.211 de noi cazuri, astfel că numărul total al deceselor în urma acestei boli a ajuns până în prezent în această ţară la 21.717 şi cel al infectărilor la 208.389, fiind după SUA a doua ţară cea mai afectată de pandemie.

Începând din 13 aprilie în Spania s-au reluat activităţile economice neesenţiale, sistate pe 30 martie în cadrul măsurilor de prevenire a extinderii epidemiei.

Guvernul spaniol anunţase de marţi o primă relaxare a măsurilor de izolare, permiţând ieşirea copiilor din case începând de lunea viitoare, însă doar pentru a însoţi un adult la magazinele alimentare sau la farmacii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel