Spania. Povestea TRAGICĂ a Lilianei, o prostituată BĂTUTĂ și EXPLOATATĂ. A MURIT și a lăsat în urmă un copil

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Româncă postituată, amenințată cu un ciob de sticlă și jefuită de toți banii. Un marocan de 20 de ani a fost arestat
Italia. Româncă postituată, amenințată cu un ciob de sticlă și jefuită de toți banii. Un marocan de 20 de ani a fost arestat

Liliana, o femeie originară din Republica Moldova, care se prostitua în cartierul El Raval din Barcelona, a murit din cauza unei boli de care nu știa. 

Potrivit elpais.com, Lily, așa cum era cunoscută, a venit în 2012, când avea 20 de ani, în Spania și a practicat prostituția în cartierul El Raval pe o șosea cunoscută plină de femei care fac această meserie. Lily a murit sâmbătă în spital din cauza leucemiei. 

Citește și Spania. Un ROMÂN a RĂPIT un cuplu. Urmărire ca-n filme

Timp de mai mult de un an, Mossos d'Esquadra și Guàrdia Urbana urmăreau modalități de a prinde oamenii care erau bănuiți că au exploatat sexual și au bătut femeile.

„La începutul sosirii la Barcelona, Liliana a cerut ajutor. Dar, în timpul perioadei de reflecție - cel puțin 30 de zile să se gândească dacă vrea să îl denunțe, s-a retras”, își amintesc polițiștii. 

„Mai puțin atunci când era cu un client, o vei vedeai mereu pe stradă: ora 10 dimineața sau ora trei dimineața”, explică neajutorat unul dintre cei care au încercat să o ajute.

Anchetatorii spanioli bănuiesc că proxeneţii o ameninţau pe tânără că îi vor ucide copilul din România dacă îi va denunţa sau va încerca să fugă. Astfel, acesștia au bătut-o şi au obligat-o să se prostitueze ani la rând.

Citește și Spania. Gest impresionant al autorităților pentru Nela, moldoveanca UCISĂ cu sânge rece de iubitul ROMÂN

Lily a leșinat săptămâna trecută pe stradă și a fost transportată de urgență la Hospital del Mar. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. 

Consiliul Local va prelua înmormântarea. „Nu va rămâne nepedepsit”, a subliniat consilierul Pérez, pe Twitter. „Moartea lui Lily ne confruntă cu deficiențele unui sistem care nu a reușit să o protejeze”, a concluzionat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel