Spania. Povestea Alinei Gabriela Cimpoeșu, un medic logoped, care lucrează cu micuții cu autism

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Povestea Alinei Gabriela Cimpoeșu, un medic logoped, care lucrează cu micuții cu autism. Sursa foto - facebook/Ambasada României în Spania
Spania. Povestea Alinei Gabriela Cimpoeșu, un medic logoped, care lucrează cu micuții cu autism. Sursa foto - facebook/Ambasada României în Spania

Ambasada României în Spania continuă seria poveștilor de viață ale românilor pentru care Spania a devenit a doua casă.

Alina Gabriela Cimpoeșu locuiește în Madrid și este logoped de profesie. Alina s-a mutat, cu familia sa, în Spania, în urmă cu 11 ani și a urmat cursurile de logopedie la Universitatea Complutense.

Prin natura meseriei sale, lucrează de 5 ani îndeosebi cu acei copii care au deficiențe de vorbire, iar obiectivul său personal este de a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de ajutor de specialitate.

"Cu mândrie am aflat că Alina a devenit unul dintre primii experți autorizați din Spania în metodologia PACT (Paediatric Autism Communication Therapy), o terapie specifică de comunicare pentru copiii cu autism sau nevoi în domeniul comunicării.

Modestă, empatică și plină de entuziasm, Alina este mândră de originile sale și susține promovarea unui spirit solidar în rândul comunității. Îi urăm succes în proiectele sale viitoare și multă putere de muncă!

Încurajăm și noi o abordare integrată la nivelul întregii comunități românești de pe plan local în care elementele cheie să fie #unitate, #solidaritate și spirit de #echipă", spun, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Ambasadei României în Spania.

 

Vezi si:

 

Spania. Povestea Cameliei, românca și-a îndeplinit visul vieții sale: „Începuturile au fost foarte grele”

 

Camelia Zemușoară, rezidentă în A Devesa din Ribadeo, conduce din februarie un restaurant istoric în centrul orașului San Miguel de Reinante, provincia Lugo din comunitatea autonomă Galicia: El Último Cuplé. 

Afacerea nu funcționează doar ca un bar, ci oferă și un meniu zilnic, porții variate și în weekend și un grătar, în care ea a devenit expertă. „Este specialitatea mea și avem carne bună, un produs bun de la țară”, spune românca.

Printre porțiile care au cel mai mult succes se numără calamarul sau caracatița de la piața de la Burela. „Eu lucrez doar cu caracatița de aici. Am un vânzător de pește din Burela care îmi aduce direct toți peștii”, spune românca și recunoaște că se pricepe și la asta. „Secretul pe care îl am despre caracatiță este un ulei special și boia de ardei care are rostul lui”. Între felurile de pește au loc și cărnurile, „e un pic de varietate”.

Pentru meniul zilei au două aperitive și două feluri principale din care să aleagă clienții, „mâncare proaspătă, mai întâi un preparat rece, iar în al doilea rând carne și pește, precum și deserturi de casă”, subliniază Camelia Zemușoară, pe care le prepară ei înșiși, cum ar fi „prăjitură cu brânză la cuptor, cremă cu ouă sau cremă cu brânză”, la fel ca pandișpanul de casă, servit dimineața la micul dejun.

 

Camelia Zemușoară: „Este visul vieții mele”

 

Printre clientela El Último Cuplé se numără „mulți asturieni care au apartamente aici și vin de obicei să-și petreacă weekendul”, precum și vecinii. „În ciuda faptului că sunt străin, este un oraș foarte primitor, m-au primit foarte bine, într-adevăr”, spune românca, care a ajuns în Spania acum 20 de ani.

„Îmi place să gătesc”, recunoaște Camelia, cu o vastă experiență în industria hotelieră și care a mai lucrat în alte afaceri din zonă precum barul A Ribeira, „pe plajă și cu oameni foarte buni”. Cu afacerea pe care o conduce acum, a văzut o oportunitate, „este visul vieții mele, dar începuturile au fost foarte grele. Îmi plac lucrurile bine făcute și să demarezi o afacere este complicat”.

Una dintre dificultățile pe care le are, la fel ca multe alte afaceri din regiune, este lipsa de personal. „Aș avea nevoie de o persoană tot anul, dar nu se găsesc oameni care să lucreze”, spune Camelia, care și-ar dori să poată deschide mai multe ore, întrucât în ​​prezent închide la ora 18:00.

 

Ambasada României în Spania: „Felicitări, Camelia!”

 

„Continuăm seria poveștilor de viață ale conaționalilor pentru care #Spania a devenit a doua casă. Astăzi vorbim despre Camelia care s-a stabilit de 20 de ani în Spania, iar în prezent este responsabilă într-un local din San Miguel de Reinante (Barreiros). Vasta experiență în domeniul hotelier și pasiunea pentru gătit reprezintă, în acest caz, ingredientele pentru o integrare de succes în societatea spaniolă.

Felicitări, Camelia! Îți dorim multă putere de muncă și cât mai multe realizări!

Sunt multe alte astfel de povești de succes ale cetățenilor români prezenți în Spania, iar printr-un efort comun, în perioada următoare, ne propunem să le descoperim #împreună. Chiar autoritățile spaniole ne informează că în luna iunie, românii au reprezentat cel mai numeros grup de cetățeni străini cotizanţi la sistemul de securitate socială local (348.328)”, a transmis Ambasada României în Spania pe pagina de Facebok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel