Spania: Patru români, acuzați pe nedrept. Se doreau 14 ani de închisoare, viața le putea fi distrusă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Spania. Mai mulți răniți într-o bătaie violentă între români și columbieni la Lugo
Spania. Mai mulți răniți într-o bătaie violentă între români și columbieni la Lugo

Patru români au fost la un pas să fie aruncați în închisoare pentru niște fapte înfiorătoare. Instanța a decis însă că aceștia sunt nevinovați. 

Judecătoria din Albacete a primit la începutul lunii noiembrie a acestui an un caz  în care patru bărbați de naționalitate română erau acuzați că au intrat peste proprietarii unei case din Almansa. Procurorul a solicitat pedepse de peste 14 ani de închisoare pentru că s-au comis fapte violente. 

Conform rechizitoriului procurorului, doi bărbați neidentificați au intrat într-o casă din Almansa cu fețele acoperite. Aceștia purteau de asemenea mănuși, iar unul dintre ei avea un brici.

Odată ajunși în interior, au amenințat și au bătut doi dintre membrii familiei, le-au lipit bandă la gura și au cerut bani. Simultan, rechizitoriul specifică faptul că persoane neidentificate au intrat simultan într-o altă casă a acelorași proprietari.

Sentința judecatorului: Românii sunt nevinovați

 

Sentința arată că „nu s-a dovedit că cei patru inculpați au comis faptele descrise". În temeiul legii se precizează că „probele analizate nu sunt suficiente pentru a concluziona că cei patru inculpați au comis faptele descrise. Astfel, instanța ajunge la concluzia că „neavând dovezi suficiente pentru a denatura prezumția de nevinovăție a acuzaților, este necesar ca aceștia să fie achitați". 

Astfel, Curtea Provincială din Albacete i-a achitat pe cei patru bărbați care au fost acuzați de infracțiunea de tâlhărie cu violență folosindu-se o armă într-o casă locuită. 

Împotriva acestei rezoluții se poate face recurs la Curtea Superioară de Justiție din Castilla-La Mancha.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel