Spania oferă 440 euro pentru lucrătorii casnici. Noi măsuri adoptate

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Executivul spaniol acordă ajutoare pentru angajații independenți, chiriașii vulnerabili și lucrătorii casnici.

Potrivit El Pais, Guvernul din Spania a dat undă verde unui nou pachet de măsuri pentru a ajuta freelancerii, chiriașii vulnerabili și lucrătorii casnici.

„Complementează toate cele care au fost aprobate în săptămânile precedente”, a declarat ministrul Finanțelor și purtătorul de cuvânt al guvernului, María Jesús Montero, în cadrul unei conferințe de presă după Consiliul de Miniștri astăzi.

„Angajamentul nostru este ca nimeni să nu rămână în urmă”, a adăugat el.

 

Principalele măsuri

 

Adâncirea crizei, care a determinat Guvernul să paralizeze în continuare activitatea economică a obligat să ia măsuri suplimentare. 

Închirieri: evacuările pentru chirii pentru persoanele vulnerabile sunt suspendate timp de șase luni și o prelungire cu aceeași durată este aprobată pentru contractele care urmează să expire; Pentru același grup, microcreditele de stat vor fi acordate la 0% și fără comision, care urmează să fie rambursate într-o perioadă de șase ani, extensibilă la zece.

Angajații casnici și lucrătorii temporari: se creează o prestație extraordinară de șomaj pentru lucrătorii casnici echivalent cu 70% din baza de contribuție. Pentru lucrătorii temporari, deși nu au contribuția necesară, se aprobă un ajutor de aproximativ 440 de euro, 80% din Iprem.

Lucrători independenți: moratoriu pentru plata contribuțiilor pentru șase luni fără dobândă; amânarea plății datoriilor cu securitatea socială până la 30 iunie; moratoriu pentru plata taxelor în zilele lucrate în luna martie, fără dobândă.

Interzicerea publicității online a jocurilor în timpul stării de alarmă.

Moratoriu privind plata creditelor de consum pentru persoanele aflate în dificultate economică; posibilitatea de a primi un voucher pentru călătoriile care au fost anulate.

Violența bazată pe gen: serviciile de îngrijire pentru victimele exploatării sexuale sunt garantate ca servicii esențiale și se consolidează sprijinul victimelor violenței sexiste.

 

Ajutorul aprobat anterior


600 de milioane de euro pentru consolidarea serviciilor sociale, cu transferuri către comunitățile autonome și municipalități, protecția livrărilor de bază (electricitate, apă și gaze) și servicii de telecomunicații.

Moratoriu privind plata ipotecilor pentru prima casă pentru persoanele care și-au redus veniturile sau sunt șomeri din cauza coronavirusului.

ERTE flexibil : cei afectați vor beneficia de prestații de șomaj, chiar dacă nu au dreptul la aceasta, deoarece nu au contribuit suficient. Dacă ERTE este solicitată din cauza forței majore, companiile cu mai puțin de 50 de angajați vor beneficia de o reducere de 100% la contribuții și de 75% dacă forța de muncă este mai mare. Beneficiile colectate în timpul stării de alarmă nu vor conta pentru șomajul ulterior.

Posibilitatea IMM-urilor și a lucrătorilor independenți de a amâna datoriile cu Trezoreria până la 30.000 de euro pe șase luni, cu o perioadă de grație de trei luni.

Interzicerea concedierilor legate de criza coronavirusului; Toți lucrătorii vor avea dreptul să reorganizeze sau să reducă programul de lucru, chiar și până la 100%, pentru a avea grijă de rude, vârstnici sau copii, în fața închiderii școlilor și serviciilor sociale.

Beneficiu extraordinar pentru încetarea activității pentru lucrătorii independenți care au fost nevoiți să își închidă activitatea din cauza stării de alarmă sau a căror cifră de afaceri a scăzut cu 75% față de semestrul precedent. Prestația este compatibilă cu scutirea de la plata cotelor și cu ERTE pentru acei lucrători independenți care au angajați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel