Spania. O româncă acuză un polițist de violență: "Mi-a răsucit brațul. Nu puteam să respir" / Polițistul se apără: "I-am cerut doar actele"

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un ofițer de poliție din Mallen riscă până la doi ani de închisoare, fiind acuzat de abuz de o româncă. Ofițerul susține însă că românca a pornit mașina și l-a târât circa 8 metri, agățat de ușa autovehiculului.

Polițistul local este acuzat că a rănit o șoferiță româncă, pe care a amendat-o pentru că a parcat neregulamentar în Plaza de España din Mallén.

În timpul procesului, care a avut loc marți la Tribunalul din Zaragoza, acuzatul a negat  că ar fi lovit-o pe româncă și că i-ar fi sucit încheietura mâinii pentru a o scoate cu forța din mașină. Agentul municipal a susținut că el a fost cel care a fost în pericol, deoarece șoferița româncă a pornit mașina, atunci când el era era e jumătate aplecat în habitaclul mașinii, scrie  heraldo.es.

Polițistul spune că a fost târât aproximativ opt metri. "Am strigat stop, stop, stop, stop! și am căzut. Apoi mi-am sunat partenerul (secția este peste drum), care a ieșit să mă ajute", a declarat el în fața instanței. Agentul S.C.E. a fost judecat la Curtea de Apel din Zaragoza pentru o infracțiune de vătămare corporală pentru care Parchetul cere un an și jumătate de închisoare, iar Parchetul privat doi ani, precum și plata unei despăgubiri de 20.835 de euro. Apărarea sa, însă, propune achitarea.

Spania. O româncă, acuză un polițist de violență: Mi-a răsucit brațul. nu putem să respir / Polițistul se apără: I-am cerut doar actele 


Incidentul a avut loc pe 28 aprilie 2018., în jurul orei 13.30. Polițistul și partenerul său au ajuns cu mașina de poliție la secție, iar agentul S.C.E. a văzut două mașini parcate neregulamentar și s-a apropiat pentru a nota numerele de înmatriculare. "Luam notițe și o femeie a venit țipând. A început să spună: Iar mă amendezi. Sunteți niște polițiști de rahat, denunțați numai români, sunteți drogați' și alte lucruri de genul acesta", a mai spus inculpatul.

 El a adăugat că a întrebat-o dacă ea este șoferul și i-a cerut actele. "Mi-a spus că trebuie să plece la muncă și nu mi le-a dat. Am avertizat-o că, dacă nu face acest lucru, va trebui să o amendez pentru încălcarea legii privind siguranța publică pentru că nu s-a identificat. Femeia a urcat în mașină, a pus cheia în contact și a plecat. În timp ce eu eram aplecat spre ușă și mi-am întins brațul în încercarea de a opri vehiculul, cerându-i să oprească, dar am căzut. Când m-am ridicat am strigat după partenerul meu", a explicat el.

S.C.E. a mai adăugat că nu a atins-o și nici nu a apucat-o de încheietura mâinii. "I-am cerut doar actele, nu am atins-o", a subliniat el.

Martorii evenimentelor spun că nu au văzut nicio luptă


Mărturia româncei este informată de doi vecini ai pieței, unul care locuiește acolo și altul care lucrează în brutărie. Ambii au declarat că nu au văzut nicio luptă între polițist și șofer, dar l-au văzut pe acesta agitându-se și clătinându-se. De asemenea, au observat că mașina s-a deplasat câțiva metri înainte, când S.C.E. avea jumătate din corp înăuntru.

La rândul ei, reclamanta a spus că agentul a țipat și i-a cerut documentele într-un "mod urât". Acesta a declarat că a urcat în mașină, a pus cheia în contact, dar nu a pornit motorul. "Și-a băgat corpul înăuntru ca să ia cheile și să mă scoată din mașină. Îl împingeam ca să-l dau jos de pe mine, pentru că mă ținea imobilizată și nu puteam să respir, iar el mi-a răsucit brațul", a spus românca, care a negat că ar fi pornit mașina și că l-ar fi târât pe polițist.

Românca nu s-a dus la serviciu în acea zi pentru că o durea brațul. A mers la centrul de sănătate Buñuel, unde a fost diagnosticată cu edem și i s-au prescris medicamente antiinflamatoare, dar nu i s-a făcut nicio radiografie sau RMN. În luna mai a revenit la urgențe pentru că avea în continuare dureri, iar apoi a fost supusă acestor analize, care au relevat o ruptură a fibrelor cartilaginoase, pentru care a fost operată în aprilie 2019. Avocata sa, Carmen Sánchez, susține că rana este rezultatul răsucirii încheieturii mâinii de către polițist, în timp ce apărarea nu neagă existența rănii, dar pune la îndoială originea acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel