Spania. O româncă a obținut în instanță 22.400 de euro pentru orele suplimentare neplătite

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă din Spania a obținut în instanță plata a nu mai puțin de 1.292 de ore suplimentare. Deși femeia a muncit mult peste program, patronul spaniol i-a plătit doar 8 ore pe zi. 

Românca a lucrat, timp de zece ani într-un restaurantul din Alameda (provincia Malaga), 12 ore pe zi, șase zile pe săptămână. Deși avea un contract de 40 de ore pe săptămână, realitatea era cu totul alta: lucra 72 de ore și era plătită doar pentru ceea ce era inclus în contract. Până când a decis să-și înfrunte patronul în instanță și să-și ceară drepturile. 

Un tribunal din Malaga a condamnat angajatorul să-i plătească româncei 22.400 de euro pentru ore suplimentare, scrie publicația diariosur.es.

Românca i-a trimis patronului o notificare prin care anunța că nu mai muncește în plus

 

În ianuarie 2018, românca i-a trimis angajatorului o notificare în care i-a comunicat că, de la această dată, își va respecta contractul de 40 de ore pe săptămână și că nu va mai lucra 12 ore pe zi. În plus, ea a solicitat două zile libere pe săptămână și nu doar una, așa cum se întâmplase până atunci.

Avocații româncei, de la firma Roma Abogados de Marbella, au prezentat ca dovezi clare prin care au demonstrat că femeia a prestat ore suplimentare. Despăguburile i-au fost acordate doar pentru ultimele 10 luni, de când a trimis notificarea. 

"Solicitantului i s-au acordat despăgubiri pentru 1.292 de ore suplimentare și a primit o compensație de 22.400 de euro", se arată în sentința tribunalului. Magistrații notează că lucrătorii pot refuza oricând să efectueze ore suplimentare și că ar trebui să se bucure de zilelele legale de odihnă.

Anagajatorul româncei susține că a refuzat plata orelor suplimentare efectuate, precizând că chelnerița are un program "neregulat sau flexibil", dar în niciun moment nu a putut demonstra care este programul, sau cum a fost distribuită munca între angajați.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel