Spania: Grup criminal, din care făceau parte şi români, destructurat. Sume mari şi maşini de lux din trafic de droguri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
grup_criminal_spania
grup_criminal_spania

Garda civilă din Spania a reținut 49 de persoane, printre care şi români, presupuși autori de infracțiuni de trafic de droguri, apartenență la o organizație criminală, deținere ilicită de arme şi crime, comise în diferite orașe din provinciile Valencia, Madrid și Alicante.

 

 

 

Operațiunea numită Tertium a fost realizată în vederea prevenirii traficului de droguri și stupefiante în provincia Valencia și a fost rezultatul investigațiilor efectuate de Garda Civilă din Requena (Valencia), în urma depistării unei organizații criminale. Operațiunea a început în urmă cu mai bine de un an de către agenții  Postului Principal al Gărzii Civile din Requena (Valencia).

La 17 iunie, peste o sută de agenți ai Gărzii Civile din Requena, ai Grupului de rezervă și securitate din Valencia, ai Unității de Securitate Cetățenească din Comandamentul Valencia și de la Serviciul Cinologic, au efectuat nouă percheziţii simultane în mai multe oraşe din provincia Valencia, transmite cope.es.

Prin această operațiune, oameni legii au retras 3.000 de doze de cocaină, 18.000 de doze de marijuana, 35.000 de doze de hașiş, 7.000 de doze de canabis și 1.300 pastile de ecstasy, precum și mai multe arme.

Agenții au mai confiscat 69.328 de euro și mai multe vehicule de lux, în  valoare de 290.000 de euro, pe care membrii organizației criminale le-au folosit în mod regulat. De asemenea, Tertium a făcut posibilă clarificarea 39 de acte criminale.

Grup infracțional, perfect organizat ierarhic

 

Garda civilă a stabilit că acest grup infracțional „a fost perfect organizat ierarhic” și că membrii săi „și-au distribuit în mod clar misiunile”. Membrii grupului furnizau  substanțe stupefiante unui număr mare de traficanți de droguri din orașele Requena, Sueca, Buñol, Aldaia, Utiel, Cullera, Sinarcas și Benifayó, precum și în Alicante.

Din acest grup făceau parte bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 17 și 52 de ani, de naționalitate spaniolă, română, braziliană, ecuadoriană și marocană. În urma descinderilor au fost efectuate 33 de arestări în Requena, șase în Sueca, una în Buñol, una în Aldaia, patru în Utiel, una în Sinarcas, una în Madrid și două în Alicante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel