Spania: Focar uriaş de COVID-19 după o excursie studenţească

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania Focar uriaş de COVID-19 după o excursie studenţeasca
Spania Focar uriaş de COVID-19 după o excursie studenţeasca

O excursie studenţească în arhipelagul Baleare a provocat apariţia unui focar uriaş de mai multe sute de cazuri de infectare cu coronavirus şi plasarea în carantină a mii de tineri spanioli în şapte regiuni ale ţării, relatează vineri AFP.

Doar în regiunea Madrid, 320 de tineri au fost testaţi pozitiv şi alţi peste 2.000 au fost plasaţi în izolare după o săptămână de vacanţă pe insula Mallorca, a indicat vineri directoarea autorităţii sanitare regionale, Elena Andradas, într-o conferinţă de presă. Totul arată, după testele PCR, că este vorba despre varianta britanică. În total, şapte regiuni spaniole au depistat cazuri de contaminare în rândul tinerilor legate de acest focar.

Studenţii madrileni, cu vârste între 17 şi 19 ani, care au participat la excursia de sfârşit de an 'confirmă nerespectarea generalizată a portului obligatoriu al măştii' în timpul sejurului în opt hoteluri din Mallorca, a mai spus Elena Andradas. Angajaţii acestor hoteluri sunt testaţi în prezent de autorităţile sanitare din regiunea Baleare.

Situaţia epidemiologică din Spania s-a ameliorat considerabil în ultimele săptămâni, datorită campaniei de vaccinare. Ca urmare, guvernul a decis renunţarea la obligativitatea măştilor în aer liber începând de sâmbătă. Potrivit celor mai recente date guvernamentale, o treime (32,9%) din cei în jur de 47 milioane de spanioli sunt deja vaccinaţi cu schema completă, iar jumătate (50,7%) au primit cel puţin o doză de vaccin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel