Spania. Fetițe românce, obligate să se prostitueze. Poliția a eliberat zece minore exploatate de o rețea „de abuz asupra copiilor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O rețea de exploatare sexuală a fost desființată de Poliția Națională din Madrid, Spania. În cadrul intervenției, agenții au eliberat zece minore, printre care românce, spaniole și una dominicană.

Una dintre minorele folosite de rețeaua de exploatare sexuală desființată de Poliția Națională se prostitua vara trecută într-un apartament din cartierul Oporto (Madrid), conform anchetei. Această fată a fost nevoită să meargă într-o „casă mare” din cartierul Carabanchel, după cum a declarat Kalifa, tânăra dominicană care „a condus acest sinistru complot de abuz asupra copiilor”.

Această tânără, în vârstă de 14 ani și protejată de Comunitatea Madrid într-un centru de protecție a minorilor, a fost localizată câteva zile mai târziu, pe 22 august 2021, de Poliția Națională pe o stradă din cartierul Vallecas. 

„Era într-o stare mare de somnolență, incoerentă și purta un rucsac cu numeroase prezervative, gel lubrifiant intim, lenjerie intimă și ustensile care indică faptul că minora practica prostituția”, potrivit Poliției. De asemenea, „a fost aceeași tânără care a fost forțată să se prostitueze de către tatăl ei, care a vândut-o către Kalifa în schimbul a două plicuri de cocaină”, mai arată Poliția.

 

Fetița a evadat din Centru și s-a dus la tatăl ei

 

La momentul identificării de către agenți, această minoră a apărut într-o plângere pentru dispariție depusă de Centrul pentru protecția minorilor, „fapt care, potrivit personalului acestuia, era obișnuit în cazul minorului, precum și în numeroase baze de date ale poliției care au înregistrat plângeri de dispariție și reintegrare ulterioară a minorului”.

Din cercetările efectuate de Grupul XXII al Brigăzii de Poliție Judiciară, s-a constatat că, după evadarea din centru, minora s-a dus la tatăl ei, un dependent de droguri care locuia într-o casă din cartierul Puente de Vallecas. Tatăl minorei locuia acolo cu numeroşi dependenţi de droguri. Părintele a primit-o în ciuda faptului că era conștient de situația de fugă a minorului.

Din raportul polițiștilor se arată că atunci când fetița s-a întors la centrul de minori „a făcut-o în condiții de neputință totală, murdară, cu aspect de drogat, cu puțină forță, motiv pentru care au reușit să o facă să accepte investigații medicale”. Rezultatul analizelor a fost următorul: „Pozitivă pentru cocaină și canabis și boli cu transmitere sexuală din cauza relațiilor sale cu risc extrem”. Ca urmare a situației minorei, s-a decis transferarea acesteia într-un centru de protecție a minorilor din Comunitatea Madrid, specializat în dependențe, din care a evadat din nou pentru a se întâlni cu Kalifa. 

Agenții detaliază că „pe lângă faptul că s-a culcat cu Kalifa, s-a culcat cu oameni în barăci și cu oameni cu bani mulți” în schimbul drogurilor, de care era dependentă deja. 

 

37 de reținuți, opt arestați preventiv

 

În august anul trecut, după ce a fost localizată de către Poliție, tânăra a dezvăluit complotul care a exploatat-o ​​pe ea și pe alți minori în centrul în care era protejată de Comunitatea Madrid și care s-a încheiat cu 37 de deținuți implicați într-o rețea de prostituție a minorilor. Copilele au fost folosite și pentru vânzarea de substanțe stupefiante în diferite apartamente din raionul Usera și Vallecas. În cadrul intervenției, agenții au eliberat zece minori, mai mulți dintre ei protejați de Comunitatea Madrid. Aceștia sunt de origine română, spaniolă și unul dominican.

Majoritatea celor arestați sunt dominicani și nord-africani. Aceștia sunt acuzați de infracțiuni de agresiune sexuală, prostituție a minorilor, deținere de pornografie infantilă, detenție ilegală și infracțiune împotriva sănătății publice. Opt dintre ei au fost arestați preventiv.

 

Ministrul Familiei spune că Poliția Națională nu i-a sesizat cu privire la anchetă

 

Ministerul a declarat la început că a fost un caz de prostituție în afara centrelor și că niciuna dintre victimele acestei mafie de proxeneți nu a fost protejată de Comunitate, dar acum se știe că cel puțin trei au fost și că alta era protejată de un centru din Castilia şi La Mancha. Președintele Isabel Díaz Ayuso a subliniat că „exploatarea sexuală a minorilor nu a avut loc în centrele regionale sau de către profesioniștii acestora” și că „guvernul său colaborează cu Poliția pentru a clarifica faptele”. În plus, guvernul regional va apărea ca acuzare privată în acest caz.

Ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale din Comunitatea Madrid, Concepción Dancausa, a asigurat vineri că Poliția Națională nu i-a sesizat cu privire la ancheta asupra minorilor aflați în grija guvernului regional care erau prostituați de o rețea de proxeneți, dar care, din momentul în care a fost descoperit cazul, colaborează „în orice moment” cu ea, dar și cu Parchetul și Justiția, potrivit Europa Press.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel