Spania. Două românce au fost arestate la Bilbao, după ce au furat un ceas Rolex în valoare de peste 20.000 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Două românce au fost arestate la Bilbao, după ce au furat un ceas Rolex în valoare de peste 20.000 de euro
Spania. Două românce au fost arestate la Bilbao, după ce au furat un ceas Rolex în valoare de peste 20.000 de euro

Două românce căutate în toată Spania pentru infracțiuni asupra mai multor persoane prin „metoda îmbrățișării” si altele asemănătoare au fost arestate la Bilbao.

Poliția Națională a arestat în Bilbao două femei specializate în așa-numitele "furturi din dragoste". Ambele de naționalitate română, erau căutate de 8 instanțe și 3 secții de poliție din diferite părți ale Spaniei, inclusiv din Guadalajara. Arestările au avut loc la 18 și 21 aprilie.

 

Modus operandi: "furt din dragoste"

 

Cele două hoațe se dedicau furtului prin metoda îmbrățișării, atât de la persoane în vârstă, cât și de la turiști străini. Printre obiectele furate se numărau bijuterii și ceasuri Rolex, în valoare de peste 20.000 de euro fiecare. În Bilbao, se pare că infractoarele erau specializate doar în furtul de ceasuri de lux.

Femeile foloseau metoda cunoscută sub numele de "love theft", care consta în abordarea turiștilor străini cu putere de cumpărare ridicată și vârstă înaintată, de preferință singuri, pretinzând că le vând flori, că le citesc mâna sau orice alt pretext pentru a le fura ceasurile din greșeală.

În afara zonelor turistice, ținta lor preferată erau bărbații mai în vârstă pe care îi jefuiau prin „metoda îmbrățișări”.

 

Violența în caz de rezistență

 

În cazul în care victimele lor își dădeau seama de șiretlic și opuneau rezistență, femeile recurgeau la violență pentru a pune mâna pe bijuterii. În unele ocazii, acestea au provocat chiar răni de diferite grade victimelor lor.

Una dintre româncele arestate, în vârstă de 26 de ani, era căutată de două instanțe din Cáceres, una din Guadalajara, una din Málaga, una din Albacete și alta din Astorga, în León. În plus, ea avea trei anchete privind adresa curentă și locul unde se afla de către instanțe din Valencia.

Cea de-a doua româncă arestată, o femeie în vârstă de 24 de ani, avea două mandate de arestare emise de instanțele din Malaga și Villarreal, în Castellón, și trei mandate de percheziție, arestare și convocare emise de secțiile de poliție din Marbella, Sur de Tenerife și Valencia.

Cele două erau căutate pentru infracțiuni împotriva proprietății, inclusiv fraudă, jaf cu violență, furt, jaf cu forța și chiar vătămare corporală.

Jafuri de mare valoare în alte orașe spaniole

 

Anchetatorii care s-au ocupat de activitatea femeilor au aflat că în Marbella au furat un ceas Rolex în valoare de peste 15.000 de euro de la un cetățean de origine arabă. În sudul insulei Tenerife, un turist german a fost jefuit de un ceas Rolex în valoare de peste 20.000 de euro, conform presei spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel