Spania: doliu național pentru victimele coronavirusului

Mâine, în Spania, începe doliu oficial pentru victimele coronavirusului, care va dura 10 zile și va fi cea mai lungă perioadă de doliu din democrația recentă. 

Consiliul de Miniștri a fost de acord, marți, cu privire la caracteristicile și durata perioadei de doliu. Aceasta începe miercuri și va dura până pe 4 iunie, iar steagurile tuturor clădirilor oficiale, cât și cele ale corăbiilor și fregatele marinei spaniole vor zbura la jumătate de catarg. "În spatele fiecărui decedat există o poveste de viață plină de vise, speranță, depășirea adversității, creșterea personală, perseverență și exemplaritate", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, María Jesús Montero.  

Ministrul Finanțelor a subliniat, de asemenea, în apariția ei, că opt din zece decedați aveau peste 70 de ani, deci a aparținut generației celor care au ridicat „bazele democrației” și „au pariat să lase în urmă Spania împărțită”. „Nu ne mai însoțesc fizic, ci vor rămâne pentru totdeauna în memoria noastră”, a adăugat el.  

De asemenea, la sfârșitul perioadei de izolare, va avea loc un omagiu oficial, care va fi prezidat de șeful statului, s-a mai transmis de către purtătorul de cuvânt spaniol.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy