Spania. Doi români au jefuit zeci de bătrâni, care ridicau pensia de la bancomate. Hoții au pus mâna pe o sumă uriașă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Doi români au jefuit zeci de bătrâni, care își ridicau pensia de la bancomate. Cei doi au pus mâna pe o sumă uriașă.
Spania. Doi români au jefuit zeci de bătrâni, care își ridicau pensia de la bancomate. Cei doi au pus mâna pe o sumă uriașă.

Agenții Poliției Naționale au reținut un bărbat de origine română, care făcea parte dintr-un grup infracțional specializat în jefuirea persoanelor în vârstă lângă bancomate. Hoții ar fi obținut peste 10.000 de euro de la victimele pe care le-au jefuit.

În Sevilla, aceștia au comis un total de 23 de furturi de la bancomatele diferitelor entități bancare. Polițiștii au stabilit că hoții au reușit să aduce peste 10.000 de euro, lăsând victimele, în majoritatea cazurilor, într-o situație economică precară, întrucât veniturile lor proveneau exclusiv în pensie.

Ancheta a început în octombrie anul trecut, când agenții din cadrul Postului de Poliție raionului Nervión au aflat despre existența mai multor sesizări, depuse de persoanele care au fost jefuite după același tipar, relatează  andaluciainformacion.es.

 

Spania. Doi români au jefuit zeci de bătrâni. Cei doi au pus mâna pe o sumă uriașă

 

Victimele erau persoane în vârstă, care mergeau la bancomate, pentru a retrage bani în numerar. În acel moment erau abordate de o persoană, care le spunea că ATM-ul este scos din funcțiune. Bărbatul necunoscut folosea  un ziar, pentru a distrage atenția victimei, care să nu vadă ce se întâmpla pe ecran și pe tastatura bancomatului.

În acest fel, hoții puneau mâna pe bani, fără ca victimele lor să știe ce li se întâmplă, potrivit Poliției Naționale. Modul de operare al acestor infractori era mereu același, astfel că anchetatorii au stabilit un dispozitiv de poliție pentru localizarea infractorilor. Concomitent a mai fost desfășurată o anchetă, care s-a ocupat de analiza imaginilor surprinse de camerelor video ale bancomatelor afectate.  

În urma cercetărilor efectuate de către Poliția Judiciară de la Secția de Poliție Nervión a fost posibilă identificarea completă a două persoane, implicate în numeroasele jafuri, petrecute în capitala Sevilla. Unul dintre cei doi români a fost arestat în orașul Getafe (Madrid). Agenții continuă căutările pentru a-l reține și pe cel de-al doilea român. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel