Un român a fraudat statul bulgar cu aproape 300.000 de euro. Magistrații l-au dat pe mâna Poliției Economice

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fraudă fiscală efectuată de un român. Autoritățile italine au confiscat 2,7 milioane de euro
Fraudă fiscală efectuată de un român. Autoritățile italine au confiscat 2,7 milioane de euro

Un dosar de evaziune fiscală, în care este cercetat un cetățean român, care a fraudat bugetul statului bulgar, va fi judecat de magistrații Judecătoriei Ruse, pe baza unui rechizitoriu depus de Parchetul Raional. 

Matei M. a înființat firme de import-export în România și Ruse. În loc să tranzacționeze cu bunuri reale, în perioada 6 februarie 2015 - 29 martie 2016, a completat facturi false de export.

Astfel, de șapte ori Matei M. a emis documente fictive, prin care a evitat să plătească taxe către Trezorerie. Adică românul nu a plătit impozitul pe profit de 561.188 BGN TVA, adică 296,545.49 euro, scrie utroruse.com.

Frauda a fost descoperită pe 29 martie 2016, iar românul a fost arestat în apartamentul său de pe strada Tar Asen din Ruse. Potrivit legii bulgare, chiar dacă facturile sunt fictive, Matei M. datorează taxe si, prin urmare, a fost predat Politiei Economice, care, după instrumentarea cazului, a depus dosarul la Parchetul Raional Ruse.

 

Un român a fraudat statul bulgar cu aproape 300.000 de euro. Magistrații l-au dat pe mâna Poliției Economice

 

După trei zile de arest, autorul fraudei fiscale a fost eliberat. Procedura preliminară s-a încheiat cu un Ordin european de anchetă, iar Matei M. venea la Ruse ori de câte ori era chemat.

În cele din urma, rechizitoriul  a fost depus la Judecătoria. Miercuri, 9 martie 2022, fusese programată o audiere preliminară a cauzei. Între timp, a devenit clar că, în aceeași schemă a mai fost reținut un alt român, care este și el cercetat pentru evaziune fiscală.

Cu toate acestea, Georgi M. a fost deja condamnat în România pentru înșelăciune și, prin urmare, a fost adus la Ruse printr-un mandat european de arestare. O decizie a Judecătoriei Ruse a impus măsura de detenție  permanentă a fraudatorului.  

Recent, parchetul Raional Haskovo a pus sub acuzare o femeie, cetățean român, acuzată de contrabandă cu bijuterii din aur și argint în valoare de 200.880 leva.

 

Româncă, dată jos de polițiștii bulgari din autocar. Era blindată cu aur

 

Femeia a fost luată reținută. În plus, românca a primit interdicția de a părăsi granițele Bulgariei, cu excepția permisiunii Parchetului Haskovo.  Femeia călătorea cu autobuzul din Turcia către România. Când a ajuns la punctul de de frontieră Kapitan Andreevo, polițiștii au verificat bagajele pasagerilor, scrie haskovo.live.

În bagajul personal al româncei, oamenii legii au găsit o parte din bijuterii. Cealaltă parte era pusă în pachete, care au fost lipite de corpul femeii.  Expertiza a arătat că 2.015,10 grame de bijuterii erau  făcute din aur de 14 carate, iar 4.516 grame -  din argint de 925.

Într-un alt caz, bijuterii de contrabandă au fost găsite la  punctul de frontieră Kapitan Andreevo, într-un camion, care transporta mărfuri din Turcia prin Bulgaria către Germania.

La percheziții, polițiștii au găsit asupra șoferului 5 pachete, lipite de corpul acestuia. În pachete erau 1.010,83 grame de bijuterii din aur:  inele, medalioane, lanțuri, coliere, cercei și brățări. Potrivit expertizei, produsele găsite au fost realizate din aur de 14, 18 și 22 de carate  și valorează în total 103.805 BGN.

Procuratura l-a pus sub acuzare și pe șoferul turc. În ambele cazuri, toate bijuteriile de contrabandă au fost confiscate.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel