Spania. Cu 70% din populaţia adultă imunizată complet, unele regiuni mențin restricţiile până în septembrie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Cu 70% din populaţia adultă imunizată complet, unele regiuni mențin restricţiile până în luna septembrie
Spania. Cu 70% din populaţia adultă imunizată complet, unele regiuni mențin restricţiile până în luna septembrie

Spania se apropie de pragul de 70% din populaţia adultă imunizată complet împotriva COVID-19, iar rata de infectare s-a înjumătăţit în ultima lună. Cu toate acestea, multe regiuni au prelungit restricţiile până în luna septembrie. Cu detalii vine corespondentul nostru în Spania, Oana Dobrescu. 

În Andalucia patronii localurilor trebuie să țină un registru al clienților pentru a depista contacții în cazul în care o persoană este depistată pozitiv. Restaurantele și discotecile din Aragonse se închid după miezul nopții, iar consumul la bar și ringul de dans sunt interzise.

În Asturias nu se mai vinde alcool după ora 22.00, iar în Baleare și Catalonia accesul pe plaje între ora 12.00 și 6.00 dimineața este interzis. Multe regiuni au limitat numărul reuniunilor la 10 persoane, iar în jumătate din Spania este în vigoare carantina de noapte. Autoritățile au renunțat la condiționarea accesului în baruri și restaurante de certificatul covid, după ce judecătorii din Galicia au respins măsura.

Spania a vaccinat până acum cu ambele doze 30 de milioane de persoane, iar Asturias este prima comunitate care atinge obiectivul de 70 la sută din populație vaccinată. La nivel național, pentru a se grăbi procesul de imunizare, autoritățile sanitare au hotărât să reducă intervalul de așteptare al celor trecuți prin boală la doar două luni, în loc de 6, relatază Strile TVR.ro

Vârful celui de-al cincilea val al pandemiei cu care se confruntă Spania a fost atins la sfârșitul lunii iulie când rata de infectare depășea 700 de infectări la suta de mii de locuitori. Acum, însă, incidența a scăzut sub 400 de cazuri.​

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel