Spania. Nouă români, prinși la furat parfumuri şi haine de lux. Metoda ingenioasă i-a lăsat gură-cască pe agenți

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Nouă români au fost arestați în Spania, fiind acuzați de furturi de haine și parfumuri de lux. Au sustras marfă de peste 1.500 de euro fără să fie declanșate alarmele. 

Nouă români au fost arestaţi într-un centrul comercial din Almeria pentru mai multe furturi de articole de îmbrăcăminte şi parfumerie. Aceştia au reuşit să fure marfă de 1.500 de euro fără să fie detectaţi de alarmele din magazine.

Polițiștii au fost informaţi de agenţii de securitate ai Centrului Comercial Torrecárdenas de prezenţa unui grup de infractori care fură din diferite magazine. Situația dura deja de câteva zile, fiind nevoie de mai multe acțiuni de filaj.

În urma unei acțiuni organizate de Poliţia Națională în colaborare cu agenţii de securitate, oamenii legii au reuşit să identifice două vehicule şi cinci persoane care făceau parte din bandă. După ce au părăsit mall-ului, cele două maşini au fost oprite şi percheziţionate, relatează publicația locală La Voz de Almeria.

Cum furau românii produsele de lux

 

În autovehicole au fost găsite două genţi cu interiorul căptuşit cu bandă izolatoare, pentru a anihila alarmele, câteva foarfece mici, un magnet şi două cârlige speciale pentru a elimina alarmele. Totodată, în mașini au mai fost găsite mai multe alarme pentru îmbrăcăminte şi parfumerie.

De asemenea, poliţiştii au descoperit o listă a diferitelor parfumerii din Almeria, însoţite de adresele acestora.

Toți cei arestaţi fac parte dintr-o reţea de hoţi care săvârşeşte furturi în diferite localităţi din Spania. Ţinta lor sunt magazinele de îmbrăcăminte, dar mai ales parfumeriile. 

Hoţii se deplasează cu vehiculele în oraşul în care urmează să comită infracţiunea, rămânând acolo câteva zile. O persoană rămâne în maşină, iar restul comit furturi, ducând periodic obiectele la maşină pentru a evita ca, dacă sunt prinse, să găsească toate obiectele furate deasupra lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel