Spania. Coșmarul unei fetițe românce, forțată de propriii părinți să cerșească și să se prostitueze. Mama și tatăl riscă ani grei de închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Coșmarul unei fetițe românce, forțată de proprii părinți să cerșească și să se prostitueze: Bătută crunt și privată de libertate
Spania. Coșmarul unei fetițe românce, forțată de proprii părinți să cerșească și să se prostitueze: Bătută crunt și privată de libertate

O fetiță româncă a fost abuzată de propriii părinți, în Santiago de Compostela, din nord-vestul Spaniei. 

Părinții români vor trebui să se prezinte la secția a șasea a Tribunalului Provincial din La Coruña, joi, 13 ianuarie, fiind inculpați într-un proces pentru cerșetorie, violență domestică, detenție ilegală și agresiune sexuală.

Cei doi români sunt acuzați că au abuzat de fetița lor pe când aceasta avea doar 14 ani, în anul 2014. Potrivit rechizitoriului, părinții români o duceau dis de dimineață pe fetiță în orașul Santiago de Compostela și o lăsau la ușile diferitelor magazine pentru a o obliga să ceară bani. Seara, părinții veneau după fetiță și îi încasau banii. Această situație a durat până în data de 10 septembrie 2018.

Anchetatorii mai arată faptul că inculpații, „cu intenția de a ataca integritatea fizică a fiicei lor, i-au aplicat diverse loviturii, episoade care se agravau atunci când părinții români nu primeau suficienți bani”.

 

Fetița a fost privată de libertate și obligată să întrețină raporturi intime

 

Între lunile iunie și august 2018, „fetița a fost forțată, în mod repetat și continuu, cu intenția părinților de a-și satisface dorințele, în locuința familiei, în mașină și în diferite spații deschise, să întrețină raporturi intime". 

La începutul lunii august 2018, „cu ocazia unei călătorii în familie la o rudă, ambii inculpați și-au ținut fiica privată de libertate timp de o lună, în timp ce o loveau în mod repetat". 

Micuța nu a primit niciodată îngrijiri medicale, deși ar fi avut nevoie după bătăile date de mamă și de tată, mai spun anchetatorii.

 

Părinții români nu au voie să comunice sau să se apropie de fetiță

 

Prin ordonanța din 25 aprilie 2019 a instanței, inculpaților români le-a fost impusă interdicția apropierii pe o distanță de 300 de metri față de micuță și interzicerea luării legăturii cu aceasta. Prin Ordinul din 22 mai 2021 a Judecătoriei s-a convenit măsura asigurătorie a închisorii provizorii a ambilor inculpați.

Faptele de care cei doi părinți sunt acuzați sunt: infracţiune de cerşetorie cu minori, infracţiune de violenţă în familie, infracțiune de agresiune sexuală continuă și o infracțiune de deținere ilegală.

Pentru toate aceste infracțiuni, procurorii solicită pedeapsa de 24 de ani de închisoare pentru tată și de 12 ani închisoare pentru mamă. 

Judecătorii se vor pronunța joi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel