Spania. Doi soți români au forțat mai mulți conaționali cu dizabilități să cerșească. Victimele munceau câte 14 ore pe zi și nu aveau voie să mănânce

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Doi soți români au forțat mai mulți conaționali cu dizabilități să cerșească
Spania. Doi soți români au forțat mai mulți conaționali cu dizabilități să cerșească

Doi români, soț și soție, au fost arestați de Garda Națională, deoarece au forțat mai multe persoane cu dizabilități să cerșească. Cei doi români le-au luat actele conaționalilor și, sub amenințarea cu moartea, i-a obligat să cerșească. 

Victimele erau obligate să stea în stradă câte 14 ore, șapte zile pe săptămână. Agenții de la Garda Civilă i-a arestat pe cei doi soți români, femeia de 48 și bărbatul de 51 de ani. Aceștia sunt acuzați că au ținut în captivitate mai multe persoane, de origine română, cu dizabilități fizice, pe care le-a forțat să cerșească în centrul orașului Alicante. Potrivit Poliției Naționale, cei doi soți români locuiesc în Spania din 2007.  

Agenții de la Garda Civilă au descoperit că victimele nu aveau voie să mănânce sau să se spele dacă nu reușeau să adune peste zi o anumită sumă de bani, scrie lainformacion.com. În plus, una dintre victime le-a spus polițiștilor că a auzit o conversație între cei doi soți, potrivit căreia ar urma să fie vândută unei alte organizații pentru suma 2.000 de euro.

Presiunea psihologică exercitată de ​​cei doi agresori români asupra persoanelor cu dizabilități le-a indus frică și teroare. Mai mult, victimele au stabilit chiar o legătură puternică cu răpitorii încât au ajuns să-i considere ca aparținând familiilor lor. O altă victimă nu a vrut să depună mărturie la secția de poliție de teama represaliilor. Cuplul de români a fost arestat pentru o presupusă trafic de ființe umane în scopul exploatării pentru cerșetorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel