Spania. Cinci români, prinși după o lungă serie de jafuri. Furau tot ce le ieșea în cale după care își incendiau urmele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cinci români au fost arestați în provincia spaniolă Almendralejo pentru presupusa comitere a 42 de jafuri. Poliția spaniolă în acuză că au furat dintr-o fabrică tradițională câteva sute de bucăți de jambon. Valoarea totală doar a acestei prăzi este de peste 60.000 de euro.

Cinci români au fost arestați de  Garda Civilă din Spania pentru presupusa implicare în 42 de jafuri în provincia Almendralejo. Una dintre ultimele „lovituri” care îi sunt imputate grupării de hoți români este sustragerea dintr-o companie din Los Santos de Maimona a peste 300 de bucăți de Jambon.

Mai mult, aceștia au fost identificați ca având pe numele lor și o listă lungă de fapte similare. Membrii acestei grupări sunt acuzați de comiterea de jafuri în baruri, nave, depozite, ateliere și magazine în peste douăzeci de municipalități din provincia spaniolă Badajoz.

Poliția Judiciară a investigat, începând cu luna august, o serie de jafuri în diferite regiuni, toate având același „modus operandi”. După ce au forțat accesul, autorii jafurilor au furat tot ce le-a picat în mână, de la unelte, motoare outboard, tutun sau uscătoare de șuncă, mașini de agrement, dispozitive electronice și, desigur, bani din casele de marcat.

Furau bunurile cu mașini furate apoi își incendiau urmele

După comiterea infracțiunilor, aceștia își transportau prada cu mașini, furate de asemenea, pe care apoi le abandonau și le incendiau, încercând să își acopere urmele și orice indiciu ar fi du la prinderea lor, relatează Garda Civilă într-un comunicat de presă.

La sfârșitul lunii noiembrie, agenții au reușit să recupereze 97 de bucăți din jambonul care ar fi fost furat de la  compania Morato din Los Santos Maimona. Bucățile scumpe de carne au fost găsite într-o fermă abandonată din Ribera del Fresno. 

După ce, luna trecută, au fost localizați și reținuți patru membri ai grupării care călătoreau într-o autoutilitară cu o parte din obiectele pe care le prădaseră, recent a fost prins și cel de-al cincilea membru al trupei în orașul Almendralejo, locul de reședință al acestora.

Ancheta rămâne deschisă și nu este exclusă reținerea altor persoane implicate în aceleași acțiuni penale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel