Spania. Calvarul Nicoletei alături de călăul ei. Românca, ucisă de bărbatul căruia i-a mai dat o șansă: „Nu avea voie nici să se machieze“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Spania. Calvarul Nicoletei alături de călăul ei. Românca, ucisă de bărbatul căruia i-a mai dat o șansă: „Nu avea voie nici să se machieze“
Spania. Calvarul Nicoletei alături de călăul ei. Românca, ucisă de bărbatul căruia i-a mai dat o șansă: „Nu avea voie nici să se machieze“

Nicoleta Clara avea 41 de ani când partenerul ei a decis să pună capăt vieții sale. Vara trecută a spus că e de ajuns și a decis să pună capăt relației cu Álvaro, după 13 ani de căsătorie și abuzuri. Cu doar două luni în urmă, i-a spus colegei sale că îi va acorda o a doua șansă. Sâmbătă, în jurul orei 22.35, el a înjunghiat-o mortal în locuința lor din Alovera, Guadalajara, Spania.

Un spaniol, în vârstă de 54 de ani, șofer de TIR, a ucis-o  sâmbătă noapte pe fosta lui iubită, Nicoleta Clara, o româncă de 41 de ani, în casa lor din Alovera.

Furie și durere în micul oraș de 12.500 de locuitori din La Mancha, unde românca a  fost asasinată. Unul dintre cei mai afectați este Davinia, coleg de serviciu și vecin al victimei, care povestește întâmplarea în ziarul El Español.

Vezi și: Spania. Ea este românca ucisă de fostul iubit, un șofer de TIR: Nicoleta a fost masacrată fără milă. Detalii noi din anchetă

Nicoleta Clara, de origine română, a sosit în Spania în urmă cu douăzeci de ani, împreună cu întreaga familie și cu iluzia de a-și construi o viață prosperă și fericită. La scurt timp, și-a găsit un loc de muncă la o companie textilă din Meco (Madrid) și l-a cunoscut pe Álvaro, cu 13 ani mai mare decât ea. S-au căsătorit în 2007 și, deși nu au reușit să aibă copii, au format o familie aparent fericită alături de cei doi câini, Randy și Robin.

Îți trimitem GRATUIT știrile tale preferate din SPANIA pe WhatsaApp. Click AICI pentru a te înscrie în grupul nostru exclusiv. TE AȘTEPTĂM!

Dar căsnicia a început în cel mai rău mod. Clara muncea pentru a se întreține amândoi din salariul său de 1000 de euro, lucrând în schimbul de noapte, în timp ce el nu a reușit niciodată să aibă un loc de muncă stabil și a acumulat datorii din ce în ce mai mari. "Când s-au căsătorit, ea a despărțit bunurile pentru că nu avea încredere în soțul ei", explică Davinia, potrivit căreia el datora mulți bani la Trezorerie și amândoi trăiau "destul de mult din salariul ei".

Spania. Calvarul Nicoletei alături de călăul ei: „El nu o lăsa nici măcar să se machieze sau să-și vopsească unghiile“


Dar, pe lângă greutățile economice, Clara a trăit un iad din cauza geloziei lui Álvaro și a certurilor constante. Potrivit colegei sale de la fabrică, certurile erau zilnice: "El nu o lăsa nici măcar să se machieze sau să-și vopsească unghiile, era foarte modernă și voia să fie bine îmbrăcată și îngrijită, dar când era cu el apărea mereu cu fața palidă și fără să se aranjeze“, povestește colega.

Copleșită de situație, Clara a decis să pună capăt relației și să plece să locuiască cu fratele ei în Los Santos de Humosa (Madrid). Dar el a continuat să o hărțuiască și a rugat-o să se întoarcă la el, pentru că erau triști căinii lor. În urmă cu câteva săptămâni, i-a spus Daviniei că îi va da o a doua șansă lui Alvaro. De atunci, certurile au fost constante, iar prietena ei a sfătuit-o să îl denunțe, dar ea nu a făcut-o. Îi era frică.

Săptămâna trecută, certurile s-au intensificat. Potrivit Daviniei, care locuia în apartamentul de dedesubt, "cu o zi înainte, cu o noapte înainte, a început să trântească ușile cu muzica la maxim. I-a adresat tot felul de apelative, lipsite de respect. I-a spus că a plecat cu altcineva în timp ce ei erau despărțiți".

„O auzeam țipând, ușile trântindu-se, era o nebunie“

 

Și așa a venit noaptea fatidică de sâmbătă, când Davinia a ascultat îngrozită cum Álvaro o ucide pe Clara. „Luptele erau foarte frecvente, dar aceasta era diferită. O auzeam țipând, auzeam mobila zdrobindu-se, ușile trântindu-se, era o nebunie. Am crezut că îi face ceva, dar nu era asta".

Alarmată, Davinia a sunat la poliție, dar aceasta primise deja o alertă cu puțin timp înainte. "Cinci minute mai târziu nu i-am mai auzit. Am crezut că s-au calmat singuri, dar nu a fost așa", spune ea, devastată. Tăcerea era de fapt anunțul macabru al morții Clarei, ucisă cu un cuțit de partenerul ei alături de care trăise 13 ani. La scurt timp a sosit poliția și o echipă de paramedici care nu au putut decât să confirme decesul tinerei. 

Clara este cea de-a 17-a victimă a violenței de gen în Spania (15 femei și 2 copii). În cazul Clarei nu există plângeri de abuz împotriva soțului ei, iar acum se investighează dacă deținutul are un istoric de abuz înainte de căsătorie. După eveniment, locuitorii din Alovera s-au adunat în fața primăriei pentru a condamna această crimă sexistă. Odată cu asasinarea Nicoletei Clara, în Spania numărul victimelor violenței de gen, de când au început statisticile, în 2003, a ajuns la 1.093.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel