Spania. Bilanțul exploziei de la uzină chimică a ajuns la trei morți

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cel puțin trei persoane au murit, iar alte câteva au fost rănite în urma exploziei produse marți la o uzină chimică din nord-estul Spaniei, au anunțat autoritățile locale, citate de site-ul agenției de presă Dpa.

Un bărbat, internat într-un spital din Barcelona, a decedat miercuri în urma rănilor suferite în urma exploziei, iar tot în aceeași zi a fost descoperit trupul neînsuflețit al unui angajat dat dispărut.

Explozia a avut urmări pe cât de tragice, pe atât de bizare: o bucată de metal de o tonă a fost smulsă din fabrică de suflul deflagraţiei. Potrivit ziarului spaniol Heraldo, bucata care avea 2 metri lungime şi 1 metru lăţime, a fost proiectată în aer aproximativ 3 kilometri, a intrat pe fereastra unui apartament şi l-a lovit pe proprietar. În urma impactului, podeaua apartamentului s-a prăbuşit. Victima, Sergio Millan, un bărbat de 59 de ani, a murit.

Conform BBC, localnicii spun că, imediat după ce fabrica a sărit în aer, au văzut o minge de foc înălţându-se spre cer.

 

Deflagraţia s-a produs în complexul industrial La Canonja din Tarragona

 

Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor catalane de urgență, incendiul a fost stins, iar cei mai mulți dintre răniți au suferit arsuri.

O explozie puternică a avut loc marţi seară la o uzină chimică situată în apropierea orăşelului spaniol Tarragona, deflagraţia generând un incendiu de amploare, informează cotidianul El Mundo.

Deflagraţia s-a produs în complexul industrial La Canonja din Tarragona, în incinta companiei chimice IQOXE. Numeroase echipaje de pompieri şi ambulanţe au fost mobilizate la faţa locului. Momentan nu se cunoaște cauza care a dus la producerea exploziei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel