Spania. Bebeluș român de doar 1 lună, mort. Mama, inițial acuzată de abuz, acum este judecată pentru omor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un bebeluș de numai o lună a murit la spitalul Sant Joan de Déu din Barcelona, Spania. Deși inițial mama copilului era acuzată de abuz, acum anchetatorii au schimbat încadrarea juridică și o vor cerceta pentru omor. 

Judecătoria de instrucție numărul 1 a lui Cervera a schimbat infracțiunea mamei de 18 ani din Tárrega, de naționalitate română, după moartea bebelușului ei. La început, instanța a cercetat-o ​​pentru infracțiunile de maltratare în familie și rănirea nou-născutului, însă după moartea lui de săptămâna trecută s-a transformat în acuzație de omor, informează elmundo.es.

Bebelușul a murit joi, săptămâna trecută, după ce a fost internat în stare gravă în spital. Mama este eliberată după ce a depus mărturie în fața instanței Cervera la câteva zile după internarea fiului, deși trebuie să se prezinte la fiecare 15 zile în fața judecătorului.

 

Tatăl, la serviciu în timpul maltratărilor

 

Pe data de 5 noiembrie, cuplul, împreună cu alte rude, l-au dus pe copil la spitalul Arnau de Vilanova din Lleida întrucât avea mai multe răni. Medicii i-au alertat pe Mossos cu privire la posibile maltratări, așa că a început ancheta judiciară și au decis să-l transfere pe minor la Sant Joan de Déu din cauza gravității rănilor care i-au costat viața.

Tatăl, în vârstă de 24 de ani, tot român, a explicat că la momentul în care bebelușul a suferit rănile el era la serviciu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel