Spania. Bandă criminală, din care făceau parte șase români, destructurată. Infractorii furau de ceasuri de lux și bijuterii

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Bandă criminală, din care făceau parte șase români, destructurată. Infractorii furau de ceasuri de lux și bijuterii
Spania. Bandă criminală, din care făceau parte șase români, destructurată. Infractorii furau de ceasuri de lux și bijuterii

Agenții de la Garda Civilă au arestat, pe data de 17 mai, șase persoane, de origine română, cu vârste cuprinse între 21 și 27 de ani, de naționalitate română, acuzați de participarea la cinci jafuri cu violență și pentru apartenența la un grup infracțional.

Banda infracțională fura ceasuri și bijuterii de lux, folosind metoda "îmbrățișării". Țintele lor erau persoanele în vârstă, care erau abordate de infractori cu orice pretext, iar la sfârșit, când căpătau încredere, victimele erau îmbrățișare. În acel moment, victimele erau deposedat de ceasuri sau bijuterii. În cazul în care victima realiza ce se întâmplă, infractorii deveneau violenți. 

Ancheta a început în luna iunie a anul trecut anul trecut, după ce o persoană a rămas fără ceasul de lux la intrarea unei parcări din Barcelona. Două tinere s-au apropiat de victimă și au atacat-o, iar ulterior au fugit din zonă cu o mașină condusă de o a treia persoană care le aștepta. În timpul anchetei, agenții au stabilit că autorii acestor jafuri sunt membrii unui grup infracțional, specializat în furturi de bijuterii și ceasuri de lux, iar victimele erau în vârstă.

Agenții din cadrul Diviziei de Investigații Criminale (DIC) din regiunea Poliției Metropolitane din Barcelona au mai stabilit că acest grup infracțional a comis jafurile și în alte orașe din Spania și chiar și în alte țări europene. Din rețea făceau parte șase români. Patru din ei erau autorii jafurilor propriu-zise,  iar alți doi erau șoferi, care așteptau în vehicul, scrie cope.es.

Pe data de 17 mai, cei șase români au fost reținuți, iar cheile vehiculelor pe care le foloseau pentru a fugi și hainele pe care le purtau în timpul jafurilor au fost confiscate. Infractorii au fost aduși în fața justiției pe 18 mai, iar judecătorul a dispus cercetarea lor în libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel