Spania anunţă de când poate primi turişti din afara ţării "în cazul menţinerii curbei descendente a contagierilor"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul spaniol speră ca activitatea turistică să poată reîncepe la sfârşitul lunii iunie, potrivit ministrului transporturilor, José Luis Abalos, care a declarat luni că străinii vor putea intra în Spania, când cetăţenii spaniolii se vor putea deplasa liber în ţara lor, relatează EFE.

"La sfârşitul lui iunie vom putea relua activitatea turistică, în cazul menţinerii curbei descendente a contagierilor", a declarat Abalos care a subliniat necesitatea de a face din Spania o ţară mai atractivă din punct de vedere sanitar, deoarece turismul necesită siguranţă.

Din 15 mai se prevede ca turiştii străini trebuie să se supună obligatoriu unei carantine de 14 zile la sosirea în Spania, fapt ce a suscitat critici din partea mai multor sectoare economice şi a numeroase ţări.

"Nu puteam permite circulaţia străinilor cât timp populaţia spaniolă se află în izolare", a spus Luis Abalos în declaraţii acordate televiziunii publice (TVE), subliniind că "circulaţia străinilor va avea loc în paralel cu cea a spaniolilor".

Potrivit ministrului transporturilor, în momentul în care spaniolii vor putea călători liber în alte provincii şi străinii vor putea intra în Spania, având în vedere că în situaţia actuală nimeni nu doreşte să vină într-o ţară şi să fie apoi plasat în izolare.

Deocamdată, mobilitatea este limitată iar hotelurilor le este interzisă utilizarea zonelor comune şi există restricţii pentru baruri şi restaurante. Turismul este unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie, cu consecinţe economice directe, având în vedere că este unul dintre motoarele economiei spaniole.

Spania a fost în 2019, a doua ţară ce mai vizitată de turiştii străini, cu 83,7 milioane de vizitatori, iar turismul avea înainte de criza sanitară un aport de 12,3 la sută la produsul intern brut (PIB), reprezentând 12,7 % din locurile de muncă cu 2,45 milioane de angajaţi în acest sector.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel