Spania. Un român a ucis un VIP într-o cameră de hotel: După crimă, i-a furat bunurile și l-a abandonat

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Un român a ucis un VIP într-o cameră de hotel: După crimă, i-a furat bunurile și l-a abandonat
Spania. Un român a ucis un VIP într-o cameră de hotel: După crimă, i-a furat bunurile și l-a abandonat

Un român, în vârstă de 39 de ani, și un marocan, în vârstă de 29 de ani, au fost arestați ieri fiind principalii suspecți în cazul uciderii unui VIP în data de 30 octombrie într-o cameră de la Hotel Palace din Madrid, Spania. 

Poliția Națională a arestat ieri doi bărbați care ar fi ucis un om de afaceri, în luna octombrie, într-o cameră de la Hotel Palace din Madrid, provocând o supradoză din cauza amestecului de alcool și psihotrope. Acesta este un bărbat de 39 de ani, de naționalitate română, care a avut nouă arestări anterioare, și un bărbat marocan de 29 de ani, cu 17 arestări anterioare, potrivit unor surse din anchetă.

După ce au fost reținuți la Madrid, au mers în instanță și au intrat deja în arest preventiv. Românul și marocanul sunt acuzați de infracțiuni de omor, tâlhărie cu violență și înșelăciune. În plus, unuia dintre cei arestați i se atribuie alte două tâlhării comise printr-o procedură similară în zona centrală a Madridului.

 

Erau făcute plăți suspecte de pe cardul victimei

 

Trupul neînsuflețit al omului de afaceri, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit în data de 30 octombrie, de lucrătorii hotelului care au accesat camera la solicitarea rudelor decedatului, care avea rezervare la acea unitatea pentru acel weekend.

Membrii familiei au declarat că nu l-au putut contacta și că au fost făcute plăți suspecte de pe cardul lui de cumpărături, care a fost folosit în unități din Móstoles.

Cadavrul nu avea semne de violență externă, așa că la început a fost indicată o moarte naturală, dar autopsia a confirmat că este vorba despre o crimă.

Analizele toxicologice au confirmat că în corpul victimei se aflau cantități mari de substanțe psihotrope care, combinate cu alcoolul, au produs moartea acestuia.

 

Cadavrul a fost revendicat de familia sa pentru a fi îngropat la Miami

 

Victima este José Rosado, un bărbat de 42 de ani de origine portoricană, fost director general al Hijos de J. Barreras, cel mai mare șantier naval privat spaniol, potrivit unei declarații transmisă presei.

Cadavrul a fost revendicat de familia sa pentru a fi îngropat la Miami. A fost o moarte ciudată, deoarece trupul nu avea semne de violență. Nu existau răni, vânătăi sau semne de sufocare, așa că la început ar putea părea o moarte naturală, deși camera era dezordonată și lipseau câteva lucruri. Cercetările efectuate de Grupa V de Omucideri a Brigăzii Provinciale de Poliție Judiciară, au scos însă la iveală, în scurt timp, contrariul. Ancheta a început la scurt timp după ce angajații hotelului au informat agenții despre evenimentul din 30 octombrie.

 

Românul și marocanul i-au furat obiecte de valoare, precum și cardul de credit

 

Inițiate demersurile pentru clarificarea decesului, împreună cu datele obținute de specialiștii Poliției Științifice, au permis agenților să identifice doi bărbați cu care fuseseră văzuți în unitatea hotelieră. În plus, analizele toxicologice au confirmat că în corpul victimei se aflau cantități mari de substanțe psihotrope care, combinate cu alcoolul, au produs moartea acestuia. Când victima și-a pierdut cunoștința, i-au fost furate obiecte de valoare, precum și cardul de credit, card care a fost folosit ulterior în două unități din orașul Madrid Móstoles. Această împrejurare a făcut posibilă înăsprirea asediului asupra presupușilor autori ai infracțiunii, care în cele din urmă au fost localizați și reținuți de către Poliție.

În perchezițiile efectuate, agenții au ridicat hainele pe care le purtau în zorii zilei de 30 octombrie, peste 2.500 de euro numerar, telefoane mobile, tablete, bijuterii, documente terțe și alte obiecte de valoare care sunt analizate în cazul în care ar putea fi legate de aceasta sau de alte fapte.

Din toate aceste motive, și după ce agenții au aflat că cei arestați ar fi putut furniza pe furiș substanțele care au provocat moartea bărbatului, aceștia au fost arestați în calitate de presupuși autori ai infracțiunilor de omor, tâlhărie cu violență și înșelăciune. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel