Spania. SUTE de ROMÂNI ținuți sub SCLAVIE de conaționali. Erau BĂTUȚI și cazați în condiții INUMANE (VIDEO)

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un clan, format din 16 membri de naționalitate română și un spaniol, a ținut sub sclavie peste 150 de conaționali, informează agenția de presă spaniola EFE.

Membrii clanului au fost arestați la începutul lunii pentru trafic de persoane, exploatare prin muncă, fals în acte, uzurpare de calități oficiale, spălare de bani și apartenență la o grupare infracțională.

Românii ajungeau sub sclavie după ce erau ademeniți cu locuri de muncă bine plătite. Când ajungeau la destinație, membrii clanului le spuneau victimelor că le datorează bani pentru cazare și transport. Prețurile pentru aceste servicii erau exorbitante, astfel că românii munceau gratis pentru stăpânii lor români pentru a-și acoperi așa-zisa datorie.

Peste toate acestea, victimele erau cazate în condiții inumane și bătute dacă refuzau să meargă la muncă.

Operațiunea de prindere a clanului s-a numit „Merin" și arată că românii ademeniți lucrau sezonieri în agricultură în regiunile Albacete și Cuenca. Potrivit anchetatorilor, o familie de români, soț, soție și fiu, conducea gruparea infracțională.

Ei aveau în subordine alte 14 persoane, printre care și un spaniol, care aveau rolul de a controla muncitorii trimiși la ferme, îi băteau dacă refuzau să lucreze, îi transportau la diferite ferme, îi supravegheau și îi prindeau dacă fugeau de pe plantații.

Anchetatorii mai spun că zilele de muncă erau extenuante, oamenii fiind forțați să muncească și 14 ore pe zi fără pauză, fără acces la toaletă.

În timpul anchetei, s-a confiscat trei mașini de lux evaluate la 200.000 de euro, 9.000 de euro în numerar, câteva laptopuri și trei proprietăți pe care gruparea infracțională le-a achiziționat din exploatarea românilor. Un cont în care erau 100.000 de euro a fost blocat de anchetatori.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel